UDI'19/CSU ten onder tegen beter UNA (Foto Peter Kuijpers)
UDI'19/CSU ten onder tegen beter UNA (Foto Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers

UDI'19 kansloos bij in alle opzichten 'verder ' UNA

Voetbal 490 keer gelezen

VELDHOVEN| UDI'19 speelde zaterdagavond een in alle opzichten nuttig oefenduel bij UNA. De tricolores werd met de neus op de feiten gedrukt tegen de club die de Parkzichters ver voorbij zijn gegroeid. Uiteindelijk werd het 2-0 maar het krachtsverschil was vele malen groter.

Door: Willy Rooyakkers

Natuurlijk. UDI'19 is twee weken later met de voorbereiding begonnen dan UNA dat vorig seizoen nipt degradeerde uit de tweede divisie en in een afdeling lager tot de favorieten zal behoren. UDI'19-trainer Bert Ruijsch: "Het was een goeie fysieke prikkel voor ons vandaag. Natuurlijk waren zij vooral na de pauze superieur maar dat is geen verrassing. Dit soort teams komen wij in de Hoofdklasse niet tegen dus dat scheelt weer." UNA-icoon Jos Blatter na afloop: "We hebben 25 goede spelers in de selectie. Die heb je wel nodig." Bij de Udenaren zaten een handvol jeugdspelers op de bank. De selectie is, zeker nu er vier spelers geblesseerd zijn, veel en veel te smal. Een gegeven waar trainer Ruijsch niet eens meer over klaagt. Hij weet dat dit weinig zin heeft.



Tim Wolf voorbij aan Pieter-Jan Scheerlink van UNA (Foto's Peter Kuijpers)

Niet balvast
Maar toch lijken de Udenaren goed te hebben 'ingekocht'. Zo was Tufan Koca weer ouderwets lekker opkomend bezig aan de rechterkant terwijl Sydney Gakpo zelden op maat werd aangespeeld maar toch liet zien goed te kunnen voetballen. Roald van Hout dompelde naarmate de wedstrijd vorderde ook onder maar we hoeven ons geen zorgen over hem te maken.  Het probleem is dat trainer Ruijsch zelfs in de voorbereiding amper kan rouleren. Tim Wolf verrekte al snel iets in zijn rug maar moest toch door. "Ik heb denk ik een hernia. Grapje", lachte hij na afloop. Hij hinkte echter wel van het veld. Knud van den Heuvel komt terug van een zware blessure en heeft het nu met al die trainingen ook zichtbaar erg zwaar. Ruijsch: "Dat is logisch. Gelukkig hebben we ook een Jurre Massa die een positieve verrassing vormt." In de eerste helft deed UDI'19 nog aardig mee met UNA maar helaas werd de bal voorin nooit vast gehouden waardoor de gasten nooit echt tot iets wezenlijks kwamen. De gastheren waren gevaarlijk maar scoorden niet. Wel raakte Rob van Boekel de lat. Met spelers als de gebroeders Van Boekel, Boogers, Tielemans (heerlijk spelend), Van de Gevel en een sterke Amerikaanse spits beschikt UNA over veel aanvallende kwaliteit. 



Rinke Penning schept lucht voor UDI'19

Wisselen
Na de pauze ging UNA een heel team wisselen zonder echt te verzwakken. Bij UDI'19 vielen de krachten wat weg. Spelers begonnen na een uur al zichtbaar naar het einde te snakken. Ruijsch: "Pennings had een pijntje, Sam ook. Net als Tim. Ach, het was zoals ik zei een conditionele prikkel." Randy Hofmeijer was toen al in het team gekomen na ruim een week afwezigheid. Ruijsch: "Lullig voor Randy dat hij er net inkwam toen andere spelers wat wegzakten." Uiteindelijk scoorden de gastheren twee keer, die goals zagen er ook nog eens knullig uit maar niemand die daarover maalde. Toch is het duidelijk dat de selectie van UDI'19 wel heel erg smal lijkt. Als dat maar niet een te grote wissel gaat trekken op het team. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant