Broeder Rangel en zuster Emmanuël.
Broeder Rangel en zuster Emmanuël.

Wereldmaaltijd in Megens klooster

Algemeen 415 keer gelezen

MEGEN | De Verenigde Naties heeft 16 oktober uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Een dag om stil te staan bij de ongelijke voedselverdeling in de wereld (en wat daartegen te doen). In het kader daarvan gaan broeder Rangel en zuster Emmanuël op zaterdag 14 oktober de keuken van het Franciscanenklooster in Megen in om een wereldmaaltijd van drie gangen te bereiden.

"Een wereldmaaltijd bestaat uit wat iedere wereldburger dagelijks zou kunnen eten bij de huidige voedselproductie. En dat is veel meer dan we denken", aldus het duo. "Wij nodigen u van harte uit te komen eten en hopen u te inspireren. Eerst is er een informatieve inleiding over onder andere de wereldmaaltijd en de voedselverdeling en hoe dingen anders kunnen. Daarna gaan we samen eten in de eetzaal van het Franciscanenklooster."

Goede doelen
"De bijdrage die we daarvoor vragen is deels voor (een deel van) de gemaakte onkosten, en (groten)deels voor twee goede doelen: de Voedselbank in Oss en de Franciscanen in Bangalore (India) die daar een voedselkeuken hebben waar dagelijks maaltijden worden verstrekt aan armen." Na afloop van de maaltijd krijgen mensen een klein 'kookboekje' mee naar huis met daarin de gemaakte recepten ter inspiratie.

Informatie
De maaltijd op zaterdag 14 oktober duurt van 15.30 tot 18.00 uur. De kosten bedragen 20 euro per persoon. Aanmelden voor 6 oktober via e-mailadres wereldmaaltijdmegen@gmail.com. Vanwege de beschikbare ruimte zijn de plaatsen in het Megense klooster beperkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant