UDI'19 bezig aan de voorbereiding (Foto: R. Raaymakkers)
UDI'19 bezig aan de voorbereiding (Foto: R. Raaymakkers)

UDI'19 en de terugkeer van de Ujese ' voetbaljongens'

Voetbal 385 keer gelezen

UDEN| Een voorbereiding zegt eigenlijk helemaal niets maar het moet gezegd dat UDI'19 tot nu toe nog niet echt indruk kan maken. Toch werden er wel drie van de vier wedstrijdjes gewonnen maar ook dat zegt weinig. Ook trainer Bert Ruijsch onderkent dit. Ruijsch: " We zijn nog wat aan het sleutelen en we missen natuurlijk diverse basisspelers waardoor we met een smalle groep moeten werken. Het gevolg is dat sommige spelers misschien te weinig rust krijgen terwijl ze dat wel nodig hebben bij fases. Alles bij elkaar vind ik het echter wel steeds leuker worden. We kunnen nu prima werken als staf." 

Door: Willy Rooyakkers

Een en ander heeft te maken met de invulling om de bank heen. Zo is John-Paul Willems toch weer aan de staf toegevoegd als hersteltrainer en ook zijn maatje Richard van den Boogaard doet op de achtergrond weer hand- en spandiensten voor zijn cluppie. Heel belangrijk ! En ook mooi om te zien dat de gewezen aanvoerder, en ook Willems, uit clubliefde toch weer over bepaalde zaken zijn heengestapt. Van den Boogaard gaat bijvoorbeeld tegenstanders bekijken. Gelijktijdig is Fred Smies erbij gekomen als voorzittende van de technische commissie en Harry Blokhuis vervult momenteel de rol van hoofd opleidingen. Tel daar ook nog Stefan van Roosmalen bij als selectie coördinator en het is duidelijk dat het ' voetbaljongens' -gehalte met UDI'19-DNA binnen het technische gebeuren enorm is verhoogd. Een hele goede zaak. Belangrijk is wel dat de adviezen die van deze mensen afkomen. op voetbaltechnisch gebied, ook worden overgenomen door het algemeen bestuur. Simpelweg omdat de technische mensen meer verstand van voetbal hebben dan zij. Schoenmaker blijf bij je leest of zoiets. Ruijsch: " Ik ga daar natuurlijk niet over maar ik heb het idee dat het de goede kant opgaat. Ik kan prima werken nu, het is leuk."  

Oomen en Koot weer terug op het veld
Ondertussen zijn er wel een aantal spelers bij het eerste team nog steeds al langere tijd afwezig. Ook wat dat betreft gloort er inmiddels een sprankje licht aan het einde van de tunnel. " Marc Koot en Raoul Oomen staan deze week weer op het veld. Ik heb toch goede hoop dat ze binnenkort kunnen aansluiten al is natuurlijk vooral Raoul best lang eruit geweest. Het is echter niet zo dat die gasten niks doen als ze geblesseerd zijn. Conditioneel valt het relatief mee en zulke jonge gasten kunnen redelijk snel weer aanpikken. Als ze maar pijnvrij zijn!". Lars van Geelkerken kampt nog met vocht achter de knieschijf. " Ze zeggen dat het toch met rust over moet gaan. Het kan zijn dat het relatief snel gaat maar misschien duurt het ook nog langer. Even afwachten."  Paul van der Vlist tobt nog met een hernia. Ondertussen is men op het veld bezig met sleutelwerkzaamheden. Het frame van het team staat wel maar misschien kan er nog wat geschoven worden met posities. Nog niet elke speler lijkt in topvorm te zijn. Van de nieuwe spelers maakt Tufan Koca de beste indruk. De rechtsback is topfit en laat nu al zien een absolute meerwaarde te betekenen. Doelman Coen van Boxtel oogt nog wat onwennig maar gezien zijn achtergrond maakt de trainer zich daar ' geen zorgen' over. Hetzelfde geldt voor Sydney Gakpo die vorig jaar maanden niet speelde en daardoor nog af en toe tijdens de voorbereiding met ' zware benen'  kampt. Roald van Hout lijkt nog te moeten wennen aan zijn nieuwe centrale positie. Van Hout speelde immers eerst voornamelijk aan de rechterkant. 

Jongelingen
Het mooie is wel dat er wat jonge spelers minuten kunnen maken. Zo is Hidde van Dongen echt wel een spelertje voor de toekomst. De aanvaller draait lekker kort weg en is doelgericht. Ruijsch: " Ja he! Hidde mag nog in de A1 spelen dus is nog jong. Het is mooi als dit soort talenten op de juiste wijze gebracht kunnen worden. Daar zijn we mee bezig."  Ook Jurre Massa maakte al aardig wat minuten achterin en Luuk Meulink deed eveneens mee. " Laat die gasten maar wat ervaring opdoen. Dat is alleen maar goed."  Vanavond (woensdag) speelt UDI'19 een oefenduel bij OJC Rosmalen. Aanvang is 20.00 uur. Joep van Geelkerken is niet van de partij. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant