Gijs Rovers en Pascal van Uden.
Gijs Rovers en Pascal van Uden.

Pascal van Uden wint televisie dankzij wielerkenners in schoonfamilie

Algemeen 1.043 keer gelezen

HEESCH | Pascal van Uden ging afgelopen week met een mooie prijs naar huis. De Heeschenaar werd tweede in het Weekblad Regio Oss / Bike+ Tourspel en won daarmee een LG Ultra HD TV bij Smits en van Zon aan de Wethouder van Eschstraat 276 in Oss. "Een hartstikke mooie prijs, ik ben er erg blij mee."

Van Uden is geen grote wielerkenner, zo geeft hij eerlijk aan. Maar in de familie Verhaar (zijn schoonfamilie) zitten wel fanatiekelingen, zoals de winnaar van dit Tourspel Peter Verhaar. Alhoewel laatstgenoemde voor de expertise naar zijn broers wijst. "Ik heb veel gehad aan het advies van onder andere Sjaak Verhaar. Ze bereiden zich altijd goed voor op de Tour de France en dan hoor ik verschillende namen de revue passeren. Ik heb goed geluisterd en namen genoteerd. Natuurlijk ken ik mannen als Kittel en Sagan, maar veel renners waren voor mij totaal onbekend."

Team
In zijn team selecteerde hij Sagan, Kittel, Greipel, Demare, Matthews, Groenewegen, Bouhanni, Colbrelli, Arndt, Fuglsang, Aru en Martin. Veel sprinters dus en opmerkelijk genoeg geen eindwinnaar Chris Froome. "Nee, Froome was ten eerste te duur en ten tweede. Verder veel sprinters en daar heb ik ook veel punten meegepakt."

Prijs
Van eigenaar Gijs Rovers van de speciaalzaak kreeg hij een gloednieuwe televisie van 43 inch (zo'n 108 centimeter). "In het begin hield ik het klassement niet zo goed in de gaten, maar toen kreeg ik te horen dat ik bovenin goed meedraaide. Daarna ben ik het meer gaan volgen en uiteraard kwam het ook regelmatig naar voren in de familie Verhaar."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant