Thijs van Pol. (Foto: FC Oss Media)
Thijs van Pol. (Foto: FC Oss Media)

Van Pol (FC Oss): 'Ik ga dit seizoen alles geven'

Voetbal 789 keer gelezen

OSS | FC Oss startte afgelopen maandag het nieuwe seizoen met een 0-3 overwinning Jong FC Utrecht. Topscorer in de voorbereiding bij de Ossenaren was Thijs van Pol met zes doelpunten. In Utrecht viel hij vlak voor tijd in voor Erik Quekel. De 26-jarige aanvaller miste een flink deel van vorig seizoen vanwege een blessure en hoopt komende jaargang van meer waarde te kunnen zijn. "Ik wil laten zien waarom FC Oss mij heeft gehaald."

Van Pol kwam vorige seizoen over van Hoofdklasser vv Gemert. Daarvoor speelde hij bij SV Deurne en SV Someren en in de jeugd van Helmond Sport en FC Eindhoven. Het seizoen in Oss werd niet wat hij ervan had verwacht. De spits liep in de voorbereiding tegen Excelsior een vervelende enkelblessure op en kon een lange tijd niet in actie komen. "Ik heb zo'n half jaar niet gevoetbald en ben tijdens mijn herstel veel het krachthonk ingegaan. Daardoor ben ik fysiek flink sterker geworden. De periode dat ik wel op het veld stond, heb ik veel geleerd. Het was mijn eerste jaar als profvoetballer en ik moest wennen aan het dagelijks trainen en de lichamelijke belasting. Ondanks dat het voor mij een kloteseizoen was, heb ik het maximale eruit gehaald en veel geleerd."

Doelstelling
Hij kwam in vier competitieduels in actie, maar scoorde niet. Toen hij fit was, speelde hij weinig vanwege zijn concurrent in de spits. Tom Boere maakte er 33 en verdiende een transfer naar FC Twente. "Ik heb voor dit seizoen een doel in mijn hoofd. Een basisplaats en belangrijk zijn voor het team, daar ga ik voor. Samen met mijn teamgenoten willen we hoge ogen gaan gooien."

Goals
De voorbereiding verliep redelijk goed voor de Brabander. Hij scoorde zes keer en voelde vertrouwen van trainer Klaas Wels. "Maar de resultaten van team en van mij zijn nog wel te wisselvallig. We zijn een team dat groeiende is. Er zijn veel nieuwe spelers bijgekomen en we moeten wennen aan elkaar. Er is door de club goed gekeken naar welke spelers in het nieuwe systeem van 5-3-2 passen. Met de nieuwe spelopvatting willen we stabieler worden en minder goals tegen krijgen. Voorin hebben we jongens met veel beweging en balvaste spelers. Persoonlijk vind ik dit nieuwe systeem fijn. Je hebt voorin veel meer vrijheid en het is niet zo gestructureerd als we balbezit hebben. Ik kan een bal vast houden, maar ook de gaten induiken."

Toekomst
Van Pol heeft nog een contract voor een seizoen in Oss. Wat hij wil bereiken als profvoetballer? "Iedere voetballer wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Als ik 33 goals maak, ga ik geen nee zeggen tegen een mooie club. Maar ik ben bezig met FC Oss en ga dit seizoen alles geven. Ik kan mezelf niet verwijten dat ik er niet alles aan heb gedaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant