FC Oss - FC Volendam. (Foto: Hans van der Poel)

FC Oss aan kop na overwinning op FC Volendam

Sport 1.249 keer gelezen

OSS | FC Oss is de trotse koploper van de Jupiler League. De Ossenaren wonnen vrijdagavond met 1-0 van FC Volendam.

Na de 0-3 overwinning op Jong FC Utrecht stond vanavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Trainer Klaas Wels koos voorin voor Erik Quekel en de spits was al vroeg van waarde door Richard van der Venne goed te bedienen. De Ossenaar zag zijn schot worden gekeerd. De gasten leken op voorsprong te komen, maar centrale verdediger Rick Stuij van den Herik haalde een inzet van de pijlsnelle Luis Pedro van de lijn. Vlak voor rust viel de 1-0, maar de goal van Fatih Kamaci werd afgekeurd vanwege een overtreding.
In de tweede helft was opnieuw Van der Venne dreigend. De aanvallende middenvelder had pech dat zijn schot op de paal belandde. Wels bracht halverwege tweede helft Thijs van Pol in het veld en dat bleek een gouden wissel. De spits stond op de juiste plek om een voorzet van Kamaci binnen te kopen.

Klaas Wels. (Foto: Hans van der Poel)