FC Oss. (Foto: Hans van der Poel)
FC Oss. (Foto: Hans van der Poel)

FC Oss huurt met Fisayo Adarabioyo de derde speler van NAC Breda

Sport 412 keer gelezen

OSS | Aanvaller Fisayo Adarabioyo maakt per direct de overstap naar  FC Oss. De 22-jarige spits wordt gehuurd van NAC Breda. Adarabioyo volgt daarmee hetzelfde pad als zijn collega's Vinnie Vermeer en Daan Klomp en maakt het trio NAC-huurlingen - een aanvaller, een middenvelder en een verdediger - in Oss compleet.

De tijdelijke overgang van Adarioyo stemt Klaas Wels tevreden. "Een type Fisayo hadden we nog niet, dus hij is een mooie aanvulling op onze selectie", reageert de oefenmeester. "Hij is fysiek sterk, groot en snel. Daarnaast is hij doelgericht en straalt hij een bepaalde onoverwinnelijkheid uit. Dat mag ik wel. Of we nu klaar zijn op de transfermarkt? Wie weet. Er is nog een budgetje, maar daar gaan we zuinig mee om. Mogelijk komt er nog een aanvaller of een middenvelder met diepgang bij."

Carrière 
Adarabioyo is een Engelsman met Nigeriaanse roots die de jeugdopleiding van Manchester City heeft doorlopen. Tot 2012, want in dat jaar mocht hij vertrekken. Hij vond voor anderhalf jaar onderdak bij het Schotse St. Johnstone om in 2014 bij Crystal Palace neer te strijken. Hier kwam hij uit voor het U23-elftal. De twee seizoenen daarna speelde Adarabioyo voor Macclesfield Town FC en AFC Fylde, beiden uitkomend in de National League, en maakte hij vorige zomer de overstap naar NAC Breda. In het geel-zwart kwam hij tot zes wedstrijden en één doelpunt.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant