Olympia'89 / DOS'80.
Olympia'89 / DOS'80.

Olympia'89/DOS'80 versterkt selectie

Sport 388 keer gelezen

OSS | Het zal dit seizoen niet meevallen voor de handballers van Olympia'89 om de prestaties van de vorige jaargang te herhalen. In hun eerste seizoen eerste divisie pakten de Ossenaren de eerste periode en deden lang mee om de titel.

De belangrijkste wijzigingen zijn in de technische staf; Frans van Erp is degene die dit seizoen de scepter zwaait. De oud-middenopbouwer combineerde de afgelopen seizoen het trainen en coachen van de jeugd met het begeleiden van de heren 1. Nu schuift hij dus een positie op, als opvolger van de naar Tachos vertrokken Paul Coenders. Op zijn beurt wordt Frans weer vervangen door Leon Scheepens, oud-ploeggenoot van Frans op de rechterhoek.

Nieuwe naam
De heren spelen dit seizoen onder de naam Olympia'89 / DOS'80. Dat heeft alles te maken met het samenwerkingsverband dat de Osse en Heesche club zijn aangegaan. Daardoor was het mogelijk om teams te mixen. De nieuwe trainer gaf in juni aan alle spelers van beide clubs de kans om zich tijdens trainingen in de picture te spelen. Het leidde tot een selectie van 21 spelers die samen het eerste en tweede (eerste klasse) vormen.
Nieuw zijn Bram en Rick van de Kamp. De broers uit Wijchen zijn terug van weggeweest; Bram na een blessure die hem anderhalf seizoen kostte en Rick na een periode van afwezigheid van vier jaar. Van DOS'80 zijn rechterhoek Ben Woolfitt en keeper Roy Govers doorgedrongen tot de selectie. Merijn van Loon, Koen van de Kamp (broer van Bram en Rick) en Jan van Munster schuiven door vanuit de jeugd.

Eerste wedstrijd
Olympia'89 begint zaterdagavond in de Osse Mondriaanhal (20.30 uur) met een wedstrijd tegen EHC. Een week later is de eerste uitwedstrijd, in Amsterdam, tegen US Handbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant