Supporters van FC Oss zien binnenkort Lesly de Sa en Roel van de Sande in het rood-wit voetballen.
Supporters van FC Oss zien binnenkort Lesly de Sa en Roel van de Sande in het rood-wit voetballen.

De Sa wil bij FC Oss plezier in het voetbal terugkrijgen

Sport 1.278 keer gelezen

OSS | FC Oss stuntte op de transfermarkt door Lesly de Sa binnen te halen. De aanvaller (24) wordt voor één seizoen gehuurd van Slovan Bratislava. Bij de Slowaakse club – waar hij vorige zomer tekende – staat hij nog tot medio 2020 onder contract. "Bij FC Oss hebben ze een duidelijk doel en dat is met plezier in het spelletje goede resultaten boeken."

Lesly de Sa doorliep de jeugdopleiding van Ajax. De vleugelspits speelde dertien wedstrijden in het shirt van de Amsterdammers en zeventien keer voor Jong Ajax. Namens Ajax kwam hij onder andere uit in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan in oktober 2013. Bij Ajax brak hij niet door en hij werd verhuurd aan Go Ahead Eagles. Daarna kwam hij uit voor Willem II. Vanuit Tilburg maakte hij de transfer naar Slowakije. Bij Slovan Bratislava kwam hij afgelopen seizoen weinig aan spelen toe. "Het is gegaan zoals je het wel vaker hoort in het buitenland. Een trainer wordt ontslagen en een nieuwe trainer heeft zijn eigen visie. Het was een goede trainer, maar hij had een andere kijk op het spel dan zijn voorganger. Ik viel buiten de boot. Of ik spijt heb van mijn keuze voor Slovan Bratislava? Nee, je weet nooit hoe iets gaat lopen. Het leven in Slowakije was goed, maar het plezier in het voetballen ben ik verloren. Terugkeren naar de club is zeker een optie, maar in de voetballerij kan het ook zomaar anders lopen."

FC Oss
Via zijn zaakwaarnemer kwam FC Oss in beeld. "Ik heb in het begin nagedacht of dit voor mij een goede club zou zijn en ik ben gaan praten met directeur Peter Bijvelds en trainer Klaas Wels. Ik hield er een goed gevoel aan over. Ik wil weer helemaal fit worden en veel aan spelen toekomen. Ik geloof in God en hij staat me bij. Via FC Oss hoop ik in de toekomst weer op het hoogste niveau terug te keren." Zijn eerste indruk van FC Oss goed. "Ik durf niet te zeggen waar we gaan eindigen, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen kunnen gaan verrassen." Bijvelds over het aantrekken van De Sa: "Lesly is snel en kan een mannetje makkelijk passeren. Zo'n type hadden we nog niet. En hij is een speler met een goed karakter." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant