Afbeelding
Foto: Aileen van Tilburg

Brabantse 'BBQ-meating' bij Bierbrouwerij Oijen

Zakelijk 676 keer gelezen

OIJEN | Liefhebbers van de barbecue verzamelen zich zaterdag 23 september om 13.00 uur bij Bierbrouwerij Oijen. Daar wordt in samenwerking met BBQuality en H32 de eerste 'BBQ-meating' georganiseerd. Een samenzijn waarbij het vooral om vlees draait. Er wordt gestreden om eervolle braaititels, tijdens masterclasses kunnen vaardigheden worden bijgespijkerd en er wordt geproefd.

"Lekker eten en leerzame momenten zullen elkaar de 23e afwisselen", vertelt Noortje van der Heijden van Bierbrouwerij Oijen. "Aan het einde van de middag reiken we de prijzen uit, maar je hoeft heus geen braaiwonder te zijn om mee te doen." Deelnemers gaan uitvechten wie de 'Beste Burger' en de 'Beste Saté van Brabant' bakt. Willen zij kans maken, moeten ze een vierkoppige jury zien te overtuigen van hun barbecuekwaliteiten. Huub Hamar de la Brethoniere (winnaar Grillmaster), Dirk van Grinsven (BBQ-virtuoos), Rico Willems (chefkok H32) en Karel Verhoeven (Lowland Smokers) letten - in vakjargon - op appearance, taste en tenderness. Deelname aan de BBQ-meating is gratis. BBQ'ers moeten wel zelf voor uitrusting en vlees zorgen. www.speciaalbierbrouwerij.nl/bbq-meating.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant