De Osse gemeenteraad.
De Osse gemeenteraad.

Meerderheid Osse gemeenteraad zegt ja tegen plannen Wal Kwartier (update)

Algemeen 660 keer gelezen

OSS | De meerderheid van de Osse gemeenteraad staat achter de plannen van het Wal Kwartier. Alleen de SP stemde donderdag tegen.

Op de voormalige locatie van V&D van de Van Deursen Group komt nieuwbouw. Niet alleen in het oude winkelpand, maar ook de winkelrand van NSI en het parkeerterrein bij het pand. Op de parkeerplaats is er een plan voor een grote woontoren van 35 meter hoog. Er zal 1500 vierkante meter winkelruimte en 10.000 meter woonruimte komen. In het UIThuis is ook ruimte voor de bibliotheek, die daardoor verdwijnt aan de Raadhuislaan.

Kosten
Het college liet begin juli weten tien miljoen euro te willen steken in de herontwikkeling van de Wal. De gemeente Oss is nog in onderhandeling met de Van Deursen Group en daardoor wil het college nog niet met cijfers van exacte kosten naar buiten komen. In december worden de plannen en daarmee ook de cijfers en risico's aan de gemeenteraad voorgelegd.

Vertrouwen
Centrummanager Jack van Lieshout is erg blij met de uitkomst van de vergadering. "Absoluut erg blij mee. Het cultuurcluster hoort in het centrum. Dit geeft ook vertrouwen aan ondernemers en vastgoedeigenaren. Een heel erg goede ontwikkeling."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant