De teamfoto van Ravenstein.

5D: Maaskantse Boys wint ruim van SBV, Ravenstein wint, SBV speelt gelijk tegen OSC'45

Voetbal 1.223 keer gelezen

MAREN-KESSEL | Maaskantse Boys heeft SBV op een 5-1 nederlaag getrakteerd. In dezelfde vijfde klasse D won Ravenstein met 1-3 bij RKVSC en pakte MOSA'14 thuis een punt tegen OSC'45: 2-2.

Maurizio Atzeni, trainer van Maaskantse Boys, was tevreden over zijn ploeg. "5-1 was zeker niet geflatteerd, we kregen zelfs kansen op meer. SBV heeft weinig gecreëerd. Wij hebben het prima gedaan, op een paar momenten na waarin we verslapten." Clint van Crey en Marcel van Gaal waren vandaag belangrijk voor de thuisploeg met twee goals. Bart Wetzer was verantwoordelijk voor de 4-0. Ondanks de goede start wil Atzeni benadrukken dat de lat niet te hoog moet worden gelegd. "Deze overwinning zegt nog niks, want we kennen de kracht van de andere tegenstanders niet. We doen het met allemaal jongens die hier vandaan komen en afgelopen zomer zijn er alleen spelers vertrokken en A-spelers bijgekomen. Het belangrijkste doel voor mij als trainer is dat het team stappen gaat maken en dat spelers beter worden. We willen niet de ene week een 8 of een 9 en een week later een 4 of 5. Nee, we gaan voor iedere week een 7 met af en toe een 8. Waar we dit seizoen willen eindigen? Vorig jaar werden we zevende, het is niet realistisch om te denken dat wij nu in de top vier gaan eindigen."

SBV-trainer John Putters was na afloop uiteraard teleurgesteld over de wedstrijd in Maren-Kessel. "We begonnen zeer slap aan het duel. Vorige week tegen Ulysses gingen de jongens er vol voor, maar nu was het erg slap en afwachtend." De thuisploeg ging met een 2-0 voorsprong rusten, maar in de tweede helft was het SBV dat dicht bij de aansluitingstreffer was. "We kregen twee kansen op de 2-1, maar die gingen er niet in. Aan de andere kant maakte Maaskantse Boys er vervolgens in een paar minuten 3-0 en 4-0 van." Joep Cruijssen kopte uit een corner nog wel de 4-1 binnen, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg: 5-1.

Ravenstein wint in Velddriel
Ravenstein is uitstekend begonnen met een 1-3 overwinning op RKVSC. Niels Ceelen (twee) en Jochem Bruinsma tekenden in Velddriel voor de Ravensteinse goals. Lars Lenting was volgens trainer Lars van Kan de man van de wedstrijd. "Hij had het op zijn heupen en was een ware plaag voor de verdedigers van RKVSC. Al met al een goed begin van de competitie, hier kunnen we mee verder."

Gelijkspel MOSA'14
MOSA'14 startte met een gelijkspel tegen OSC'45. Na twintig minuten kwamen de Bosschenaren op voorsprong toen een rollertje te machtig was voor MOSA-doelman Stijn Liefkens. Vijf minuten later vond de thuisploeg dat het recht had op een penalty, maar die werd niet gegeven door de scheidsrechter. Twee minuten voor rust viel de 1-1. Stan Koenders tikte de gelijkmaker binnen vanuit een corner. Nog voor rust kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Een intikker vanuit een vrije trap leverde de 1-2 op. Nicky Hoeks bepaalde de eindstand op 2-2. Hij ging alleen op de keeper af en maakte geen fout. In het laatste half uur waren er kansen aan beide kanten, maar het bleef bij een 2-2 stand.