3D: Volkel start met klinkende zege op DAW

Voetbal 1.730 keer gelezen

Eindelijk ging de bal rollen voor het 'eggies' en niet alleen in onze regio. Kliksport zelf was in Berghem bij Berghem Sport – Nooit Gedacht, daarover later meer. Hieronder de rest van de derde klasse D.

Volkel – DAW 3-0
Een wedstrijd die in de tweede helft werd beslist. DAW was de ploeg met het meer verzorgde voetbal. Niks met gedrag en vlijt voor de elf van trainer Tom van Dalen, maar de Volkelnaren vervielen vaak in slordigheden. Ruud Verstegen kopte een afgemeten vrije trap van Stijn van Cuijk over. Maar aan de andere kant zag Mike van de Ven zijn schot geblokt. Met een 0-0 stand tekende Rik Verwijst voor de 1-0 nadat hij na een Schaijks slordigheidje goed afstrafte. Nadat Niels van Oort de 2-0 binnenschoot was het over. Bart Teeuwen was het die voor het 3-0 slotakkoord tekende na een prima interceptie van Rik Verwijst.

Boekel Sport – Hapse Boys 1-1
De eerste competitiewedstrijd heeft Hapse Boys een punt binnengehaald op bezoek bij Boekel Sport. Ondanks een eerste helft vol kansen over en weer, bleef de teller voor beide teams op nul steken. Dit mede dankzij een aantal reddingen door keeper Dirk Thijssen van Hapse Boys. "Met een 0-0 ruststand mochten we niet klagen, al kregen we zelf ook kansen", aldus trainer Johan Vullings van Hapse Boys. Ook de tweede helft verveelden de toeschouwers zich niet. Maar op doelpunten moesten de toeschouwers lang wachten door de sterke keepers van beide teams, ook Jesse Zwanenburg van Boekel Sport stond namelijk zijn mannetje. Een klein kwartier voor tijd wist Haps toch op voorsprong te komen door een mooie vrije trap van Emiel Jans. De voorsprong bleef echter niet behouden. In blessuretijd lukte het Merijn van Haandel via een rake kopbal de 1-1 binnen te knikken. "Zuur natuurlijk", laat Vullings weten "om in de extra tijd nog de gelijkmaker te incasseren. Zeker omdat we kans hadden op de 0-2 en daarmee de wedstrijd konden beslissen. Maar een terechte uitslag en een redelijke comeback in de derde klasse."

Stormvogel'28 - Handel 1-1
Een beter handel had over het geheel meer verdiend, maar doelpunten zijn nu eenmaal onberispelijk voor het resultaat of de beloning. Vijf minuten voor rust werd het goed spel van Handel beloond met een treffer. Jeff Rijksen ging door richting de zestien en werd gevoerd. Rijksen, tegen alle etiketten en voetbalwetten in, ging zelf achter de pingel staan en roeide de bal binnen. Na rust kwam de thuisclub beter in het spel en was het klassespeler Ingo Custers die voor de gelijkmaker zorg droeg. Trainer Tom Jacobs: "Over het geheel genomen hadden we wellicht de winst verdiend. Maar ik kan leven met een punt bij Stormvogels'08 dat is niet slecht te noemen", aldus de Handel-trainer na zijn eerste wedstrijd van het nog prille seizoen.

Vianen Vooruit - Olympia '18 0-0
Na de promotie van vorig jaar is Olympia'18 het seizoen begonnen met een gelijkspel tegen Vianen Vooruit. Ondanks dat het Boxmeer niet lukte om te scoren is trainer Wil Beijer tevreden. "Ik vond dat wij de eerste helft het betere team waren met de beste kansen. De tweede helft was meer in evenwicht. We wilden te graag niet verliezen waardoor het ontbrak aan de wil om te winnen. Desalniettemin kan ik met dit resultaat zeker verder." Ook trainer Niels Voet van Vianen Vooruit was niet ontevreden met het gelijke spel. "We waren liever begonnen met drie punten thuis, maar de eerste wedstrijd wil je niet verliezen. Na het eerste kwartier waarin Olympia'18 de betere was, lieten wij in de eerste helft het beter spel zien. Na rommelige tweede helft is het terechte gelijkspel prima zo."

Foto's: Bas Delhij

Vitesse'08 - Excellent 2-0
Vitesse'08 heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen met 2-0 van Excellent. Het team uit Oploo kwam niet tot scoren in Gennep. Voor Vitesse'08 maakten Martijn Custers en Bjorn Hendriks de doelpunten. Volgende week mag het team de Maas oversteken naar Boxmeer waar Olympia'18 wacht.

Nijnsel/TVE - Sparta'25 0-4