Estria won van Astrantia.

5G: SCV'58 en VIOS'38 halen uit tegen VCO en Ruwaard

Voetbal 1.320 keer gelezen

De eerste speelronde in de vijfde klasse G leverde geen gelijke spelen op. SCV'58 en VIOS'38 gaan aan kop na 6-0 overwinningen op respectievelijk VCO en Ruwaard. Mail doelpuntenmakers naar info@kliksport.nl.

VCO-trainer Ties van der Zwaan had meer verwacht van de wedstrijd tegen SCV'58. Na aardige prestaties in het bekertoernooi gingen de mannen uit 't Oventje echter met 0-6 onderuit. "Ik had zeker op een beter resultaat gehoopt. Helaas staan we al na een paar minuten door verkeerd uitverdedigen op een 0-1 achterstand en een krappe tien minuten later is het al 0-2. Dan is eigenlijk de wedstrijd al gespeeld." Met rust stond het 0-3 en uiteindelijk werd het 0-6 in Velps voordeel.
Van der Zwaan wil dit seizoen met zijn jonge selectie meer punten pakken dan vorig seizoen. "Van de selectie is 80 procent pas net senior. Het is een leerproces en dat heeft drie tot vijf jaar nodig. Maar zo'n wedstrijd als vandaag mag niet nog een keer gebeuren. Volgende week tegen Ruwaard moet het beter."

Ruwaard verliest
Op bezoek bij VIOS'38 hoopte Ruwaard stiekem op een puntje. De Ossenaren kregen ook de eerste grote kans, maar de lat voorkwam een doelpunt en de rebound van Daley van de Wetering werd in de handen van de keeper gekopt. De aanval aan de andere kant leverde vervolgens wel een goal op: 1-0. "Dan krijg je te zien wat de jongens al twee jaar meemaken. De koppies gingen omlaag", aldus trainer Ger Romeijnders. Via een penalty werd het 2-0 en toen wist Romeijnders al dat het heel moeilijk zou gaan worden om een goed resultaat te boeken. Toen Van de Wetering uitviel -één van de beste spelers van Ruwaard- werd het er niet beter op bij de Ossenaren. "We hebben nog een hele lange weg te gaan, maar daar werken we hard aan. Dat we vandaag echter zo ruim verliezen, was onnodig." Volgende week komt VCO op bezoek. De laatste twee seizoenen een concurrent onderin. "Maar VCO heeft een jong team dat al een tijd bij elkaar is en in de voorbereiding hebben ze het zeker niet slecht gedaan. Dus dat wij daar punten tegen pakken, is absoluut geen zekerheidje. Maar het is wel een wedstrijd waarin we zeker niet kansloos zijn."

Odiliapeel wint in Sint Hubert
Maarten van Stiphout is als trainer van Odiliapeel begonnen met een overwinning. Tegen SC St. Hubert werd het 2-4. Bij de bezoekers scoorden Joey van Dijk, Hans Adam, Bas van den Brand en Luuk van der Pol.

WHV wint in Wilbertoord
Na een matig optreden in het bekertoernooi heeft WHV zich tijdens de openingswedstrijd van de competitie gerevancheerd. In een fysiek zware wedstrijd werd er met 0-2 gewonnen van de ploeg uit Wilbertoord. WHV kreeg in de eerste helft de betere kansen op de voorsprong, waaronder een lange bal van Thijs Lunenburg die door Teun Bosch (zie foto) in de handen van de keeper werd gekopt. Niet veel later was Bosch wel gelukkig in de afronding en tikte hij een scherp aangesneden hoekschop van Teun van Mil binnen 0-1. De thuisploeg kreeg vlak voor rust een opgelegde kans toen vanaf de rechterkant de bal werd teruggelegd en er net naast het doel van Jaap de Wit werd geschoten. De tweede helft werd De Willy's sterker, zonder veel grote kansen te creëren overigens. De Loosbroekse defensie stond zijn mannetje en met name Martijn Driessen wist veel hoge ballen weg te koppen. Om iets meer grip op de wedstrijd te krijgen bracht Leon van Wanrooij een dubbele wissel. Dit zorgde aanvallend gezien voor iets meer dreiging en resulteerde dat in een prima mogelijkheid. Zo schoot Harold Lunenburg op doel en was de rebound niet besteed aan Roel Lunenburg. In de 80ste minuut viel de beslissing alsnog, toen Yorick van de Rakt een actie startte en de bal via een verdediger voor de voeten kwam van Roel Lunenburg. Die schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak via de binnenkant van de paal.

(Foto: Gabriël Fotografie)

Estria klopt Astrantia
Astrantia is op bezoek bij Estria tegen een 3-1 nederlaag aangelopen. De thuisploeg was duidelijk sterker en kwam via Roel van de Bogaert, Rens van Dongen en Roy Hurkens op 3-0. Thijn Fransman tekende voor de eretreffer.

De Zwaluw - GVV'57 5-0

Gassel wint van Toxandria
Gassel klopte Toxandria en bij de winnende ploeg was Ramon van der Venne belangrijk. De goaltjesdief was vandaag belangrijk als man van de assists. Na rust bereikte hij met een vrije trap eerst Guido Sprengers (0-1) en vervolgens met een voorzet Paul Cornelissen (0-2)