SIOL - Constantia. (Foto: Twitter SIOL)

4G: DSV maakt gehakt van Ulysses, HBV doet OKSV pijn in extra tijd

Voetbal 1.358 keer gelezen

DSV is de trotse koploper in de vierde klasse G. Ulysses werd met 6-1 aan de kant gezet. HBV won ook, maar maakte de enige goal van de wedstrijd pas in de extra tijd. Ook Juliana Mill, Achates en SDDL wonnen.

DSV - Ulysses 6-1
DSV is overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen met een 6-1 overwinning op Ulysses. De zes goals 'Sint Tunnisse' goals werden gemaakt door Jochem Koopmans, Stijn van de Broek en vier keer (!) Jarvi Jansen. Trainer Steef Peters van DSV was logischerwijs tevreden. "We hebben een goede pot gespeeld, geconcentreerd vanuit de gemaakte afspraken en mooie goals gescoord." Ulysses-trainer Sander Janssen vond dat zijn ploeg door de ondergrens is gezakt. "We begonnen goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een grote kans. Na 15 minuten werd het spelbeeld duidelijker. DSV combineerde makkelijk en wij kwamen geen moment meer in de wedstrijd. Na een 3-0 ruststand kwamen we in de tweede helft na de 4-0 op 4-1 door Paul van Lith. Het werd 6-1, maar dat is niet eens geflatteerd. Dinsdag de koppen bij elkaar steken en door naar volgende week."

Herpina - SES 0-0
Herpinia en SES openden in Herpen op sportpark De Wilgendaal de nieuwe competitie. Alleen doelpunten waren er deze wedstrijd niet bij. Herpinia speelde een goede eerste helft maar in het tweede bedrijf was het slecht. Na de thee een beter SES maar de beste kans was er toch nog voor Herpinia. Ivo van Aalst raakte de onderkant van de lat. Uiteindelijk was een gelijkspel verdiend.

Juliana Mill wint ruim
VV Heijen heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-4 verloren. Met rust was het 0-1 door een goal van Camiel van Geenen, na de theepauze verzekerde Juliana Mill zich van de overwinning door nog driemaal de bal in de touwen te jagen door goals in het laatste kwartier van de wedstrijd. In het 'Mills kwartiertje' scoorde Camiel van Geenen zijn tweede en Dave van Dommelen en Syb Daverveld wisten het net te vinden. Ondanks de ruime nederlaag biedt de pot perspectief voor trainer Henny Queens van de ploeg uit Heijen. "In de eerste helft creëerden we een aantal kansen, na rust raakten we zelfs met een 0-1 stand nog de lat. Toen eenmaal de 0-2 op het bord stond vielen al snel de derde- en vierde goal. We spelen met een jonge ploeg en ik heb desondanks de score een hoop mooie dingen gezien. We zullen beter moeten verdedigen, en scoren."

Late winst HBV
HBV sloeg op bezoek bij OKSV in de extra tijd toe: 0-1. Peter van Orsouw, trainer van OKSV. "HBV was de eerste helft iets beter, maar wij kregen de beste kansen. In de tweede helft waren wij iets beter en gaven we bijna niks weg. Zuur dat je dan alsnog de winnende goal om je oren krijgt. In de derde minuut van de extra tijd scoren ze door een uitval. We hadden meer verdiend, maar zo is voetbal nou eenmaal."

SDDL start met overwinning op SV Milsbeek
SDDL is de competitie prima gestart met een 1-2 overwinning op Milsbeek. SDDL leek in de eerste helft de mindere ploeg te zijn maar scoorde toch tweemaal door goals van Frenk Zegers en Jacques de Vocht. In de tweede helft kwam SDDL zwaar onder druk te staan maar de aansluitingstreffer viel pas een kleine tien minuten voor tijd en dat bleek te laat. SDDL lukte het de voorsprong vast te houden.

Driepunter Achates
Achates was in Reek met 1-2 te sterk voor het plaatselijke Achilles. Na 9 minuten scoorde Jeroey Lekatompessy op aangeven van Paul Toonen de openingstreffer. Enkele minuten later was het weer gelijk toen Rob van der Wijst een penalty benutte. De winnende goal werd vijf minuten na rust gemaakt. Jean-Paul ten Haaf kopte een voorzet van Yanick Cillessen tegen de touwen.

Constantia - SIOL 3-3
Na een interessante wedstrijd heeft SIOL in Wanroij met 3-3 gelijkgespeeld. Binnen tien minuten wist Constantia al tweemaal het net te vinden. Maar SIOL lukte het voor rust nog de aansluitingstreffer te maken door een rake kopbal van Daniel Ilic. Met nog een klein halfuur te spelen leek de wedstrijd beslist toen Constantia de 3-1 binnenschoot. Door goals in de laatste minuten van Loyd Hoegen en andermaal Daniel Ilic kreeg de pot toch geen winnaar. De wedstrijd lag overigens korte tijd stil door een gat in de middencirkel die met zand gevuld moest worden.