Afbeelding
Foto: Peter Kuijpers

1C: Best Vooruit wil TOP verslaan voor jubilerende aanvoerder Ronald de Koning

Voetbal 737 keer gelezen

BEST | Best Vooruit kende een sterke openingsronde in de eerste klasse C. De ploeg van trainer Jurgen van Wanrooij won met 0-3 van DOSKO en gaf daarmee het visitekaartje af. Zondag ontvangt Best Vooruit het sv TOP van trainer Chris van den Dungen. De Bestenaren willen graag winnen voor hun aanvoerder Ronald de Koning, die zijn 500ste wedstrijd in het shirt van de club speelt.

Best Vooruit promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de eerste klasse. "Vanaf de zevende speelronde hebben een goede serie neergezet. Uiteindelijk geen kampioen geworden, maar in de nacompetitie hebben we het goed gedaan." Best Vooruit -met Denny Witjes als eerste keeper en Patrick Witjes die vertrok naar een lager team van UDI'19- zag wat spelers stoppen en onder andere een aantal jeugdspelers overkomen. "Best Vooruit heeft een goede jeugdopleiding en afgelopen zondag stonden er twee talenten in de basis. Dat is bij TOP ook het geval zag ik. Er staat bij Best Vooruit een leuke groep die goed in elkaar steekt. De jongens werken hard en de sfeer is uitstekend. Bovendien hebben we een fitte en complete selectie."

Middenmoot
De eerste wedstrijd tegen DOSKO werd toch wel verrassend met 0-3 gewonnen. "Ik had gehoopt op een punt of een kleine overwinning, maar dit was een lekker begin. Al moet ik zeggen dat Denny uitstekend keepte en een aantal geweldige ballen eruit haalde. Het verschil was heel klein, dus 0-3 zegt me niet veel. Wij willen dit seizoen graag in de middenmoot meedraaien, al kan ik de andere ploegen als nieuweling nog niet beoordelen."

TOP
Zondag komt TOP op bezoek. "Leuk om een aantal bekende gezichten weer te zien, zoals Roel Kuilder. Wij gaan met dezelfde instelling van vorige week voetballen. Zondag willen we onze aanvoerder Ronald de Koning graag een leuk cadeau bezorgen. Hij speelt zijn 500ste wedstrijd en is nog zo fit als een hoentje. Een jongen met een echt roodzwart hart."

Eerste klasse C:
1. SC 't Zand 1-3
2. Best Vooruit 1-3
3. DESO 1-3
4. Brabantia 1-3
5. FC Tilburg 1-3
6. HVCH 1-3
7. Nemelaer 1-1
8. TOP 1-1
9. Oirschot Vooruit 1-0
10. Rood-Wit W 1-0
11. AWC 1-0
12. Alverna 1-0
13. Gestel 1-0
14. DOSKO 1-0

Programma eerste klasse C:
HVCH - Rood-Wit W
Best Vooruit - TOP
Alverna - DOSKO
Brabantia - FC Tilburg
Nemelaer - Gestel
SC 't Zand - DESO
Alverna - DOSKO
Oirschot Vooruit - AWC
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant