Afbeelding

5D: 'Opa' Frank Richters: 'Maaskantse Boys moet mee kunnen doen om een periodetitel'

Voetbal 920 keer gelezen

MAREN-KESSEL | Toen hij drie jaar geleden vader werd van een zoon, besloot Frank Richters bij een lager elftal te gaan voetballen. Hij miste echter het prestatievoetbal en sloot een jaar later weer aan bij het eerste elftal van Maaskantse Boys. Dit jaar kreeg hij ook een dochter, maar ook nu blijft hij actief in het vaandelteam. Met zijn bijna 35 jaar is Frank Richters met afstand de meest ervaren speler van Maaskantse Boys. "Ze hebben me er nog graag bij en ik voel me erg goed in deze leuke groep."

Richters maakte zo'n vijf jaar geleden de overstap van NLC'03 naar Maaskantse Boys omdat hij met trainer Bas Boere wilde gaan werken. Hij heeft het nog steeds goed naar zijn zin in Maren-Kessel. "Het is een kleine club, maar het is er altijd gezellig. Ook staat de organisatie goed. Met Maurizio Atzeni hebben we een fanatieke en heel gedreven trainer met een duidelijke visie. Daar trainen we ook op en plukken we nu de vruchten van. Het voetbal wordt steeds beter en het is niet meer het hotseknots-voetbal." Vorig jaar eindigde Maaskantse Boys in de middenmoot van de vijfde klasse. Het doel van de club is om dit seizoen hoger te eindigen. "We zijn als spelersgroep in ontwikkeling. Als we de lijn van vorig jaar door kunnen trekken, dan moeten we kunnen doen om een periodetitel. Het kampioenschap ga je mij niet horen zeggen, maar wellicht kunnen we mee gaan draaien in de top vier."

Goede start
SBV werd tijdens de eerste competitieronde met 5-1 aan de kant gezet. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen OSC'45. "Van SBV had ik wel verwacht dat we konden winnen. Ze speelden zwak en het was niet echt een graadmeter voor ons. Dat is OSC'45 komende zondag wel, want die wedstrijd gaat een ander verhaal worden. Maar als we ons eigen spel spelen, hoeven we in Den Bosch zeker niet te verliezen."

Persoonlijk
Richters beschrijft de eerste selectie van MKB als een vriendengroep. Ook al is hij qua leeftijd de oudste en stond hij afgelopen zondag in het veld samen met jongens die zo'n 18 jaar jonger zijn. "Ik kan het gewoon nog niet laten en ben gek op het spelletje. Hier hebben we een vriendengroep, ook buiten het veld. Al noemen me sommigen wel opa."

Stand vijfde klasse G:
1. Jan van Arckel 1-3
2. Maaskantse Boys 1-3
3. DSS'14 1-3
4. Ravenstein 1-3
5. Hedel 1-3
6. MOSA'14 1-1
7. OSC'45 1-1
8. SCZ 1-1
9. Wadenoijen 1-1
10. RKVSC 1-0
11. HRC'14 1-0
12. Ophemert 1-0
13. SBV 1-0
14. Heerewaarden 1-0

OSC'45 - Maaskantse Boys
SBV - Jan van Arckel
Ravenstein - DSS'14
SCZ - RKVSC
Ophemert - MOSA'14
Heerewaarden - Hedel
HRC'14 - Wadenoijen
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant