William van der Steen: 'Nog een paar twijfelgevallen'
William van der Steen: 'Nog een paar twijfelgevallen' Foto's Peter Kuijpers

Van der Steen: 'Compliment aan Venhorst', Cornelissen: 'Weinig verschillen weer in 2H'

Voetbal 634 keer gelezen

Als herintreder van de tweede klasse kende Margriet een prima start. Erp verloor met miniem verschil van Rhode en dat deed pijn. Heeswijk uit bij Helvoirt was het enige gelijke spel in 2H waar de 5-0 zeperd van TGG bij Emplina hoogst opvallend is. Een kleine amuse voor komend weekend.

Door: Peter Kuijpers

Prinses Irene sleepte zondag de volle drie punten weg uit Venhorst. Voetballend was het verschil niet zo opvallend, maar de winnende kwam van de oranje kant een kwartier voor tijd. Zondag komt WSC dat de competitie thuis met verlies begon. Trainer William van der Steen weet dat het beter moet dan afgelopen zondag op de Voskuilen in Venhorst: "Dat klopt. Na de moeizame overwinning tegen Venhorst spelen we komende zondag thuis tegen WSC. Bij ons is er het besef dat het beter moet dan afgelopen zondag, al moet ik ook de complimenten maken voor Venhorst die het ons heel moeilijk maakte. We hebben nog een paar twijfelgevallen voor zondag, maar ik verwacht dat we vrij compleet kunnen aantreden. WSC heeft een goed voetballende ploeg die zich zal willen revancheren voor de nederlaag tegen Margriet, voor ons zaak om de drie punten in Nistelrode te houden."



Rob Ooms (R) eindelijk weer terug na een lange blessure

Margriet – EVVC
Als je als trainer in je nieuwe functie de eerste wedstrijd van de competitie wint mag je niet klagen. Dat overkwam Margriet-trainer Mark Strik afgelopen zondag bij WSC. Strik: "Inderdaad! Fijn om de competitie te starten met drie punten. Aanstaande zondag denk ik een sterke tegenstander die niet makkelijk te verslaan is. Getuige de overwinning die EVVC afgelopen zondag pakte tegen BVV. Bij ons zal er niet veel veranderen ten opzichte van afgelopen zondag. De blessures die er al waren zijn nog niet dermate hersteld dat deze jongens weer kunnen bijsluiten of überhaupt minuten kunnen maken. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid nog wel even duren. Jeffrey van Vlijmen mag wel weer spelen, die heeft zijn schorsing erop zitten." Bij Margriet is na zeven maanden van fysieke sores Rob Ooms terug. 



Jeffrey van Vlijmen zondag weer beschikbaar na zijn schorsing

Heeswijk – Emplina
Maar ook Heeswijk begon goed. Met één puntje terugkeren uit Helvoirt is prima en kunnen er maar weinigen zeggen. Van dertien thuiswedstrijden werden er door Helvoirt afgelopen seizoen negen gewonnen één gelijk en drie verloren. Onder die  drie winnaars in Helvoirt was Heeswijk dat met 0-1 won vorig seizoen. Trainer Marc van de Ven: "Na het terechte punt van afgelopen zondag tegen Helvoirt, mogen we zondag tegen de eerste koploper van het prille seizoen. Emplina heeft een overtuigende start gemaakt tegen het voor ons onbekende TGG. Zoals het er nu naar uitziet is iedereen beschikbaar zondag en dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. We gaan er eens rustig over nadenken wat de juiste formatie en speelwijze is om het maximale resultaat te behalen in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen."

SSS'18 – Rhode
Overloon, meldt Wikipedia, is bekend van het Nationale Oorlogsmuseum als je het googelt. Er wordt niet gesproken over SSS'18. Daarom des te knapper dat deze ploeg toch een aantal jaren eerste klasse gevoetbald heeft. Dat kan als er in je club een dorpse mentaliteit heerst, zoals in Venhorst waar ook maar zelden iemand vertrekt. Afgelopen seizoen degradeerde SSS'18 weer terug naar de tweede klasse. Uitgesproken samen met aartsvijand Volharding uit het vijf kilometer verderop gelegen Vierlingsbeek. Dit seizoen (als ze bij elkaar staan) weer de traditionele opener die zaterdag door SSS'18 op Sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek met 0-2 gewonnen werd. Leuke opsteker voor trainer Ruud Vermeer die we nog kennen van zijn afgelopen Boekel Sport verleden.

Zwaar bevochten
Zondag mag Rhode naar Overloon. Trainer Theo van Lieshout heeft hoe dan ook al drie punten in zijn bezit na de winst op Erp. En dat ging niet zomaar even. Van Lieshout: "Het was inderdaad een zwaarbevochten overwinning afgelopen zondag tegen Erp. We gaan ons deze week met een nagenoeg complete groep voorbereiden op de uitwedstrijd tegen SSS'18, het is altijd lekker en goed voor het vertrouwen om de eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Wel beseffen we ons met zijn allen dat het beter moet en kan om in deze zware klasse punten te blijven halen. Laten we beginnen komende zondag tegen een voor ons vrij onbekende tegenstander."

BVV/Tim-Infra – Venhorst
Het Bossche 'K' woord zal menigmaal gevallen zijn afgelopen zondag op Sportpark de Zwaan in Vinkel. BVV verloor in de negende minuut blessuretijd van EVVC en dat is zuur te noemen. BVV samen met Wilhelmina ooit de twee Bossche toonaangevende clubs in de jaren 60/70. Het team van trainer Hans Lathouwers (vorig jaar nog Schijndel) ging wat knullig de bietenbrug op in Vinkel. Venhorst kan rekenen op een gebrand en hoog startend team dat vol voor de winst gaat. Het bekende Venhorstse addertje dat hier in het Bossche gras schuilt gaat is het ijzeren wapen van de omschakeling. Met snelle mannen als Tom van den Boogaard en Thijs van Sleeuwen blijft het oppassen voor de hoofdstedelingen.



André Cornelissen: "Kevin van de Laar verwacht ik over vijf weken terug"

Erp – Helvoirt
Erp begon matig. Verschafte zich wel kansen, maar scoren is ook een kwaliteit wist trainer André Cornelissen te melden. Cornelissen: "Als je ziet hoe Erp bij vlagen goed voetbalde en de zaken beheerste en dan niet scoren is soms frustrerend. Vooropgesteld dat ik tevreden ben. We voetballen goed en waren vooral na rust heersend. We hebben op Kevin van de Laar na, onze keeper, iedereen aan boord dus dan mag je niet klagen. Kevin zijn blessure gaat de goede kant op en hij traint weer, alleen de duels moet hij nog uit de weg gaan. Ik schat in dat het zeker nog vijf weken gaat duren. Hij moet wel honderd procent fit zijn om zijn niet geringe kwaliteiten te tonen." Zondag Helvoirt, een van de kampioenskandidaten in 2H "Ik denk dat er weinig verschillen komen. Margriet is erbij gekomen. TGG en SSS'18 ook nog en voor de rest is alles bij het oude en kan gelijk aan vorig jaar iedereen van Iedereen winnen." Justin Damen zijn blessure is nog steeds niet over, maar Koen van Deursen is terug van zijn drie wedstrijden schorsing die weggepoetst zijn met de bekerwedstrijden. Zondag fluit scheidsrechter Peeters om 14.30 uur voor het begin. 

Programma tweede klasse H
-Prinses Irene -WSC
-Margriet-EVVC
-Heeswijk -Emplina
-SSS'18-Rhode
-Erp-Helvoirt
-TGG-Volharding
-BVV/Tim-infra-H-Venhorst.

Stand tweede klasse H
1.Emplina 1-3
2.SSS'18 1-3
3.EVVC 1-3
4.Prinses Irene 1-3
5.Margriet 1-3
6.Rhode/Van Stiphout 1-3
7.Heeswijk 1-1
8.Helvoirt 1-1
9.BVV/Tim-Infra 1-0
10.Venhorst 1-0
11.WSC 1-0
12.Erp 1-0
13.Volharding 1-0
14.TGG 1-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant