Alexander Mols zullen we zondag nog niet zien in deze vorm.
Alexander Mols zullen we zondag nog niet zien in deze vorm.

Hercules, club van stand, ontvangt Blauw Geel'38/Jumbo

Voetbal 372 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 staat pal voor de tweede uitwedstrijd achtereen. Na vorige week Quick'20 volgt nu het Utrechtse Hercules. De Veghelaren lijken vrij fit richting Utrecht af te kunnen reizen. Verder in dit artikel de laatste details van de donderdagtraining.

Door: Peter Kuijpers

Speciaal voor deze voorbeschouwing voormalig Veghelaar en goede vriend Peter van den Broek geconsulteerd. Kenner van het Utrechtse voetbal en wonende onder de rook van Utrecht. De eigen website van Hercules is vol lof over de Veghelaren en spelen gemakshalve de favorieten rol naar Veghel toe. "De club is meer uitgerust uit het bekertreffen gekomen met VVV dan wij in Galgenwaard tegen FC Groningen." ,kopt de eigen website. Hercules waar het meespelen van  Alfred Mensah zondag nog onzeker is voor Eric Speelziek de trainer die bezig is aan zijn derde jaar en eerder een aanbod van GVVV afsloeg.

Galgenwaard
Hercules behoort tot de oudste verenigingen van Nederland in 1882 opgericht als cricketclub. Vroeger een club van elite en nog altijd een club van stand. Nog niet zo heel lang geleden moest je eerst gescreend worden om er lid te worden. Hercules heeft in oude tijden enkele internationals voortgebracht. In de jaren 50 en 60 speelden ze hun wedstrijden in het oude stadion Galgenwaard. Zoals het een club van standing betaamt waren zij de hoofdhuurder en niet de Eredivisieclub DOS. Het plein voor het huidige stadion Galgenwaard heet nog altijd het Herculesplein. Ze hebben jarenlang in de marge van het amateurvoetbal gespeeld, nooit hoger dan de derde of tweede klasse, maar de laatste jaren een opmars gemaakt en zijn nu de hoogst spelende amateurclub van Utrecht. Hercules is bijvoorbeeld gerenommeerde club Elinkwijk in alle opzichten voorbijgestreefd.

Kwetsbaar
Blauw Geel'38 boert tot nu toe redelijk. Met zeven punten uit vijf wedstrijden hoor je niemand klagen in Veghel en ook niet daarbuiten. Daarbij in acht genomen dat de twee nederlagen klein waren met één doelpunt verschil. Uit bij Dongen liet Blauw Geel'38 zich overrompelen door de thuisploeg. Vooral in de omschakeling leken de Veghelaren plots heel kwetsbaar. Het gelijke spel thuis tegen kampioenskandidaat  Jong Vitesse werd door de Arnhemmers in de dying seconds van de wedstrijd gerealiseerd en was ronduit zuur. EVV is al jaren een stugge ploeg dat leunt op een granieten defensie waar ook Blauw Geel'38 zich stuk op liep. Meestal heeft de ploeg aan één omschakelmomentje voldoende om toe te slaan, hetgeen gebeurde. Twee recentelijke overwinningen (HSC'21 en Quic'20) geven het team ongetwijfeld vertrouwen voor de uitreis naar Utrecht.



Blauw Geel'38 trainde in de grondmist van het Prins Willem Alexander Sportpark

Herstelsessie
Blauw Geel'38 speelde afgelopen dinsdag een oefenduel met Jong RKC waar Erwin van Breugel, voormalig trainer van Blauw Geel'38, trainer is. Van Casteren liet al zijn wissels spelen die de laatste weken wat minder aan bak kwamen. Blauw Geel'38 verloor overigens met 0-3. Donderdag trainde op Alexander Mols en Martijn van Loon na volledig. Van Loon maakte de volledige herstelsessie af, maar zal zondag nog niet spelen. Mols speelt zeker niet met een gekwetste enkel. Mols: "Het ging wat beter, maar heb geprobeerd wat te lopen en dan komt toch de pijn nog opzetten. Morgen een misschien een scan maken."

Gesprek Peter Kuijpers met Niels van Casteren na afloop van de donderdagtraining


Beluister hier het fragment

Programma Derde Divisie zondag:
-OJC Rosmalen-Jong De Graafschap
-Hercules-Blauw Geel´38/Jumbo
-De Meern-Quick´20
-JVC Cuijk-ADO´20
-OFC-Quick
-Westlandia-Dongen
-HBS-Jong Vitesse
-UNA-HSC´21
-Be Quick 1887-EVV

Stand Derde Divisie zondag
1.Jong Vitesse 5-13
2.UNA 5-13
3.OFC 5-12
4.Quick 5-12
5.EVV 5-10
6.JVC Cuijk 5-9
7.Dongen 5-9
8.Blauw Geel'38 5-7
9.OJC Rosmalen 5-7
10.HSC'21 5-7
11.Hercules 5-6
12.Be Quick 1887 5-6
13.ADO'20 5-5
14.HBS 5-5
15.Westlandia 5-3
16.Jong de Graafschap 5-2
17.Quick'20 5-2
18.De Meern 5-0

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant