Afbeelding

4H/Zuid II en 4G/Zuid I: FC Schadewijk, NLC'03 en Cito moeten thuiswedstrijd winnen.....

Voetbal 1.011 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| In de vierde klasse H zijn de eerste kruitdampen weer vervaagd. De heren-trainers konden deze week weer werken aan de nieuwe vastigheden. Bij sommige clubs was dat harder nodig dan bij anderen.

FC Uden – Nulandia
FC Uden staat voor een zware opgave zondag. De bewoners van De Vlasakker gingen zelf met 3-2 onderuit bij WEC terwijl Nulandia vlammend begon met een 7-0 zege op FC De Rakt. FC Uden –trainer Eus Marijnissen: "Het wordt zondag een mooie uitdaging voor ons. We weten dat de tegenstander veel kwaliteit heeft maar wij kunnen ook goed voetballen. Alleen zijn we misschien nog wat onervaren maar ik heb veel vertrouwen in mijn jonge groep. Zondag spelen we zonder druk maar gaan zeker voor een resultaat. Waarom niet?" Voor Nulandia is een zege natuurlijk een must in Uden.

FC Schadewijk – VOW
Schadewijk geldt als één van de grote favorieten in deze klasse. Dan mag een thuiswedstrijd tegen VOW geen probleem zijn al zullen de mannen uit Zijtaart hier wellicht motivatie uitputten. Het team van coach Jordy van Boxtel speelde geen bekerduels en kampt daarom ook nog met een conditionele achterstand. Tegen Festilent was dat ook wel te merken. FC Schadewijk won in extremis bij het strijdende Vorstenbossche Boys. Alles minder dan een zege zal leiden tot grote teleurstelling in het Osse kamp.

Festilent – WEC
Beide teams begonnen met een zege aan de nieuwe jaargang. De trainer van Festilent, Michel Kuijpers, was echter verre van tevreden over het vertoonde spel tegen VOW. Kuijpers: "Nee, de drie punten zijn prima maar we moeten beter voetballen." WEC lijkt ondertussen te groeien. Vorig seizoen was dat ook al het geval maar toen wisselde men vaak van prestatiecurve. Beter gezegd: die curve was nogal grillig. We zijn inmiddels weer wat maandjes verder, misschien dat coach Bas van de Veerdonk er nu wat meer stabiliteit in heeft gekregen. Een interessante krachtmeting in Zeeland !

Maliskamp – SCMH
SCMH heeft de eerste driepunter in de achterzak zitten. Een lekker gegeven voor trainer Fred Donkers en clubman/assistent Patrick van de Burgt. Voor SCMH zit er niet de druk op dat men mee moet doen om de prijzen maar misschien valt er zondag bij Maliskamp toch ook wel wat te halen. Maliskamp heeft een paar goede voetballers in de gelederen maar als team is het toch ook kwetsbaar. Misschien dat SCMH ook onder de rook van Rosmalen kan toeslaan zondag.

NLC'03 – Avesteyn
NLC'03 haalde een puntje bij RKKSV weg en is daarom gebaat bij een zege op eigen veld tegen Avesteyn. Makkelijk zal dat niet worden want de tegenstander uit Dinther bestaat uit een aardig voetballend gezelschap. Hugo van de Sande is dit jaar de nieuwe trainer, hij verruilde Ollandia voor Avesteyn. "Het is fijn om zoveel keus te hebben. Ollandia is een mooie club maar natuurlijk heb je daar een kleinere groep. Ik heb hier bijvoorbeeld zelfs drie hele goede keepers. Een ongekende luxe." Komende tegenstander NLC'03 is echter ook niet slecht. Middenvelder Remco Bijl: "We weten wat we kunnen. Het is moeilijk in te schatten waar we precies staan in deze klasse maar dat zal snel blijken. We moeten van onze voetballende kwaliteiten uitgaan."

FC De Rakt – Vorstenbossche Boys
In Uden staat een echte derby op de rol want Vorstenbosch komt langs bij FC De Rakt. In de voorbereiding leek het erop dat de Udenaren kwalitatief beter zijn geworden in vergelijk met vorig jaar maar de 7-0 zeperd bij Nulandia zal toch weer voor realiteitszin hebben gezorgd onder de geruststellende wieken van de Udense molen. Het lijkt een belangrijk duel te worden voor de strijd onderin maar dat weten we nog niet zeker.  In ieder geval zijn de punten kostbaar, zowel voor FC De Rakt als Vorstenbossche Boys.

Cito – RKKSV
Het team van Cito-coach Yavuz Demirci ging met 2-0 onderuit bij SCMH. Demirci: "Onverdiend want het was eenrichtingsverkeer richting het doel van hun. Wij scoren echter niet en zij juist wel heel makkelijk." Dat kan gebeuren, dat is voetbal. Zaak is het nu voor de Ossenaren om zondag op eigen veld wel de punten te pakken. Tegenstander zullen de rood-zwarten uit Kruisstraat zijn. RKKSV dus. Cito heeft een leuk voetballende ploeg maar zal de kansen om moeten zetten in goals. Daar ontbreekt het soms aan. Trainer Demirci is echter totaal niet in paniek. "Ik heb er veel vertrouwen in."

4G: Boskant moet winnen, Keldonk hoopt
In de vierde klasse G/ Zuid I heeft Boskant een thuiswedstrijd tegen ELI voor de boeg. Nu wordt ELI zeker niet gezien als een kandidaat voor de titel. Sterker nog: de gepromoveerde ploeg uit Lieshout zal wellicht moeten strijden om niet te degraderen. Maar niets is zeker natuurlijk. Aan ELI de taak om deze verwachting te logenstraffen. Voor Boskant is het echter zeker zaak om zondag op eigen veld van de blauw-witten uit Lieshout te winnen. Trainer Mayk van Driel zal dit ook denken maar tegelijk ook waken voor onderschatting. Keldonk gaat ondertussen op bezoek bij WODAN in Woensel. De mannen van De Koulberg gingen snoeihard onderuit tegen EMK (1-6)  maar deze nederlaag was wel degelijk zwaar geflatteerd. Trainer Peter van den Heuvel werkt hard aan een formatie die de ruimtes klein kan houden waardoor het defensief minder kwetsbaar wordt. Hij weet ook dat zijn team niet de kwaliteit heeft om even lekker het spel te gaan maken. Dat is nu eenmaal de realiteit. Wel kan men vanuit een prima organisatie door keihard te werken de tegenstander een zo zwaar mogelijke middag bezorgen en vanuit daar zelf voor de kansen gaan. In aanvallend opzicht heeft Keldonk namelijk wel degelijk een paar jongens die een actie hebben en een goal kunnen maken.

Programma Vierde Klasse H/Zuid II
Cito- RKKSV 
 Festilent- WEC 
 Maliskamp- SCMH 
 NLC '03- Avesteyn  
FC De Rakt- Vorstenbossche Boys 
 FC Schadewijk- VOW 
 FC Uden- Nulandia

Programma Vierde Klasse G/Zuid I
Boskant - ELI
WODAN - Keldonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant