Erwin Stadhouders. Archieffoto: Marsha van Lent)

Erwin Stadhouders keert terug bij winnend O.S.S.'20

Voetbal 1.225 keer gelezen

VLISSINGEN | De eerste overwinning van O.S.S.'20 dit seizoen is een feit. De Ossenaren speelden in en tegen Vlissingen de matigste wedstrijd tot nu toe, maar pakten wel voor het eerst drie punten. Voor Erwin Stadhouders was het een bijzondere wedstrijd. De middenvelder viel na 72 minuten in en maakte zodoende na bijna een jaar blessureleed zijn rentree.

O.S.S.'20 speelde de eerste vier wedstrijden van dit seizoen gelijk, maar had ieder duel kans om te winnen. Tegen Vlissingen was het qua spel minder dan de eerste vier wedstrijden. In de eerste helft bijvoorbeeld creëerden de bezoekers in Zeeland weinig kansen, maar kwamen ze na zo'n twintig minuten wel op voorsprong. Een vrije trap van Mats van Huijgevoort werd van richting veranderd en vloog tegen de netten. In de tweede helft probeerde O.S.S.'20 gevaarlijk te worden via de omschakeling en was de thuisploeg gevaarlijk bij stilstaande momenten. Daar waar Vlissingen moeite had met scoren, was het aan de andere kant Tom Pijnenburg die na een goede actie de stand verdubbelde: 0-2. "We vergaten vervolgens het duel in het slot te gooien en wisten dat het bij 1-2 billenknijpen zou worden", aldus trainer Bertran Kreekels. "Uiteindelijk ben ik tevreden met drie punten tegen een aardige ploeg als Vlissingen. Over het spel ben ik niet geheel tevreden, maar we hadden een overwinning nodig. Die kwam op het juiste moment en we willen nu een serie neer gaan zetten."

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Bob Zonnenberg, Rob van Eck, Mats van Huijgevoort, Yori Koel (60. Carlo Nelissen), Luuk van Dijk, Stan Dolleweerd (72. Erwin Stadhouders), Tony de Groot (80. Metin Alkir), Tom Pijnenburg, Rob van Sonsbeek en Bob van Lith.