Ruwaard blij met een punt.

5G: Ruwaard speelt 85 minuten met 10 man maar pakt toch een punt (met video)

Voetbal 1.822 keer gelezen

OSS | De wedstrijd tussen Ruwaard en VCO in de vijfde klasse G was qua niveau niet om over naar huis te schrijven. Maar met vier doelpunten, een rode kaart, flink wat gele kaarten en fouten over en weer was het zeker geen saaie wedstrijd. Ruwaard en VCO speelden met 2-2 gelijk en uiteindelijk mochten beide ploegen tevreden zijn met een punt.

door Leon Voskamp

De beginfase in Oss was hectisch. De pas 18-jarige scheidsrechter wees namelijk al na een paar minuten naar de stip toen hij een overtreding zag in het zestienmetergebied. Doelman Raoul van den Bergh -overgekomen van een lager team- keerde de inzet echter uitstekend. Kort daarna moest Ruwaard met tien man verder. Raymon van Tongeren kreeg een directe rode kaart vanwege een vermeende elleboogstoot. VCO had dus een man meer, maar veel beter was de ploeg van Ties van der Zwaan niet. De gasten kwamen na een half uur wel op voorsprong door een schot van Luuk Huvenaars. Er gebeurde verder in de eerste helft maar weinig aan beide kanten. Het bleek de stilte voor de storm te zijn.

Leuke tweede helft
In de tweede helft gebeurde er namelijk van alles. Eerst strafte Sep Schraven een fout in de Osse defensie af: 0-2. Ruwaard leek rijp voor de slachtbank, maar in tegenstelling tot andere wedstrijden gingen de kopjes niet hangen. De Osse ploeg heeft voorin weinig kwaliteit om iets af te kunnen dwingen, maar kreeg na een overtreding vanaf elf meter wel de kans om terug in de wedstrijd te gaan. Aanvoerder Brian Heurkens (dé aanjager van de ploeg) nam de verantwoordelijkheid en scoorde. De Ossenaren gingen ondanks de numerieke minderheid geloven in een goed resultaat en zetten druk naar voren. Van vlotlopende aanvallen was geen sprake, maar de wil bij de thuisploeg was er in ieder geval wel. Het harde werken zorgde zelfs voor de 2-2, toen invaller Ricky van Bussel vanaf de zijkant de doelman van 't Oventje verschalkte. Of zat er nog het voetje van Daley van de Wetering tussen? Vervolgens ontstond er een vermakelijk slot van de wedstrijd. VCO kreeg diverse grote kansen om de winst alsnog naar zich toe te trekken, maar Van den Bergh hield (soms met wat geluk) zijn doel met goede reddingen schoon. Aan de andere kant liet Joep Albers een enorme kans liggen om Ruwaard op 3-2 te zetten. Het zou de eerste overwinning zijn geweest in bijna 900 dagen. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren er in ieder geval juichende Ruwaard-spelers te zien. "Mentaal is dit een overwinning voor ons", aldus Ruwaard-trainer Ger Romeijnders. "Vervelend dat we na tien minuten al niet meer het systeem konden spelen wat we wilden. Maar de jongens straalden plezier uit en bleven in het positieve geloven. Er komt een tijd dat we punten gaan pakken en laat dit het eerste punt zijn."