WHV speelde gelijk tegen De Zwaluw.

5G: Gassel en Estria winnen ook tweede wedstrijd

Voetbal 707 keer gelezen

Gassel en Estria zijn na twee speelrondes nog ongeslagen in de vijfde klasse G. Gassel was met 3-0 te sterk voor De Willy's en Estria pakte drie punten door met 0-1 te winnen bij SCV'58.

Gassel is een kampioenskandidaat dit seizoen. Dankzij Pieter van Bommel, een eigen doelpunt en Hans van Houtum werd het 3-0. "Voetballend was het van onze kant niet best", aldus trainer Jeroen Denissen. "Gassel was beter tot aan de 16. Het kansen benutten was ook voor hun niet weggelegd. Onze keeper haalde een dikke voldoende en over de inzet van de spelers kan ik ook tevreden zijn."

SCV'58 - Estria 0-1
Een doelpunt van Jeroen Peeters leverde Estria de overwinning op in Escharen. Trainer Ivo Rossen: "We hadden het voor rust dik af moeten maken. We maakten de kansen echter niet en maakten het onszelf onnodig moeilijk. Maar al met al een dikverdiende overwinning."

WHV - De Zwaluw 1-1
WHV begon goed aan de wedstrijd tegen De Zwaluw en was de betere ploeg. Het kwam in de negende minuut verdiend op voorsprong. Een voorzet van Ramon Kezer werd door een verdediger van De Zwaluw in het eigen doel gewerkt. Hierna was WHV de betere ploeg en drukte De Zwaluw terug op eigen helft. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen maar Yorrick van de Rakt en Roel Lunenburg hadden het vizier niet op scherp staan. Net voor rust kreeg de Zwaluw een goede kans uit een vrije trap maar dit leverde geen goal op. Na rust veranderde de wedstrijd. De Zwaluw ging meer mee voetballen waardoor het een leuke open wedstrijd werd met kansen aan beide zijden. WHV had nog wel de beste kansen. In het voetbal is het een geschreven wet dat als je niet scoort de tegenstander het wel doet. In de 79ste minuut was het de aanvoerder van de Zwaluw, Willem van Haren die WHV-doelman Bram van der Pas kansloos liet met een bekeken schuiver in de benedenhoek: 1-1. Na dit doelpunt kregen beide ploegen nog enkele kansen maar het bleef bij de gelijke stand.

Astantia - VIOS'38
VIOS'38 scoorde op bezoek bij Astrantia twee keer, maar de wedstrijd eindigde in 0-0. Beide treffers werden afgekeurd vanwege respectievelijk obstructie en buitenspel. Hiermee bleef de 0-0 op het bord staan en veroverde Astrantia zijn eerste punt. Op naar Ruwaard.

Odiliapeel - Toxandria 2-2
Het duel tussen Odiliapeel en Toxandria kende geen winnaar. Het was in ieder geval een leuke wedstrijd voor de toeschouwers. Nadat Melvin van Lankveld namens Toxandria op de lat schoot, was het aan de andere kant Sjoerd van de Laar die wel scoorde. Bastiaan Bulkens volgde dit voorbeeld en tekende voor de 1-1. Er waren kansen aan beide kanten. Er werden er veel gemist (waaronder een penalty van Odiliapeel), maar ook twee benut. Van de Laar namens de thuisploeg en Bulkens nog een keer bij de gasten. Odiliapeel-trainer Maarten van Stiphout: "We liggen op schema, al is het jammer dat we bij 2-1 een penalty missen. Dat is zuur."