Venhorst verloor onverdiend bij BVV
Venhorst verloor onverdiend bij BVV Foto's Eric Elbers

Prinses Irene sukkelt met blessures, Heeswijk blijft Emplina de baas

Voetbal 742 keer gelezen

EVVC is koploper na de winst in Oss op Margriet. Venhorst had meer verdiend bij BVV, maar moest met een kleine nederlaag genoegen nemen. Rhode is samen met EVVC koploper na de winst in Overloon bij SSS'18.

Prinses Irene kwam tegen het bezoekende WSC niet verder dan een bloedeloze 0-0. Trainer William van der Steen mist twee belangrijke pionnen. Martijn van Vught lijkt tot de winterstop uit de roulatie te zien waar aanvoerder Gijs van Erp zeker tot half november niet aan voetballen toe gaat komen. Rolf van den Boogaart verschafte zich twee mooie kansen, maar kwam niet tot afronden. Scheidsrechter Christan van Daal hoorde onder de weinige uitblinkers op de Schellen.

Erp – Helvoirt 4-0
Het team van trainer André Cornelissen haalde hard uit naar het bezoekende Helvoirt. De ruststand was 'slechts'1-0 door een doelpunt van Toon Barten die met dank aan Ruud Delisse en Marcel Claasse met het hoofd kon scoren. Na rust was het over met de bezoekers. Opnieuw Toon Barten was het die scoorde na een afgeketst schoot van Willem den Dekker. De ingevallen Dieuwe van der Heijden gaf zijn inval beurt gestalte door te tekenen voor 3-0. Daar kwam nog een dikke streep onder na zijn assist aan Max de Jong die met zijn 4-0 het slotakkoord mocht bepalen. Volgens Helvoirtse getrouwen moeten we diep terug in de historie om nog zo'n nederlaag van Helvoirt tegen te komen.

BVV – Venhorst 1-0
Een knullige nederlaag volgens trainer Joost Janssen. Een sterke BVV dat aanvankelijk de bezoekers uit Venhorst te overrompelen. Maar meer dan 1-0 leverde het niet op. Na rust waren de bekende rollen omgedraaid en bepaalde Venhorst het spel. Een werd een pingel de club onthouden bij een struikelpartij in de zestien, maar helaas voor de ploeg uit Venhorst zag de scheidsrechter het anders. Luuk van den Boogaard kopt nog op de paal, maar het bleef bij 1-0.

SSS'18 – Rhode 0-3
Rhode was de beter ploeg in Overloon en won. Het gaf hiermee de winst van vorige week een vervolg en is samen met EVVC uit Vinkel koploper. Koen van der Zanden was het die de Rhodenaren in de 26e minuut voor rust op voorsprong schoot. SSS'18 deed wel iets meer na rust maar kon niet voorkomen dat dat Mark van der Zanden, met dank aan Tim Stewart er 0-2 van maakte. In de slotfase werd het 0-3 door Koen van der Zanden met zijn tweede van die middag.

Stef Adank passeert zijn tegenstander (Foto Hans Heesakkers)

Heeswijk – Emplina 1-0
In het tweede duel in dit nog jonge seizoen wist het Heeswijk van trainer Marc van de Ven een benauwde 1-0 zege te behalen op het sterke Emplina. Op sportpark de Balledonk was het de thuisploeg die sterk aan de wedstrijd startte en de eerste kansen creëerde, maar gedurende de partij werden de bezoekers uit Empel steeds sterker. Na een uur scoorde Jules Heerkens op aangeven van de opstomende Arjen Haast de enige treffer van de middag. Een sterk verdedigingsblok onder leiding van keeper Niek van Zutphen en de lat zorgden ervoor dat er in die stand geen verandering meer kwam.