Jos Schouten bij Schouten - fresh to go.
Jos Schouten bij Schouten - fresh to go.

'Schouten - fresh to go' een unieke zaak in Oss

Zakelijk 2.736 keer gelezen

OSS | Schouten Groente en Fruit aan de Sterrebos 7 is vorige week in Winkelcentrum De Ruwert -waar voorheen een snoepwinkel heeft gezeten- gestart met een uitbreiding van de huidige winkel. In 'Schouten - fresh to go' worden verse smoothies verkocht, maar kunnen mensen ook een eigen warme maaltijd samenstellen. De kok is er 'live' aan het werk en laat zien wat er wordt klaargemaakt. "We vinden het belangrijk dat mensen gezond en lekker eten. Dan zijn ze bij ons aan het juiste adres", aldus eigenaar Jos Schouten.

Het bedrijf had al langer plannen om uit te breiden. "Het wordt steeds drukker in de zaak en we wilden meer productieruimte om verse dingen te koken. Toevallig kwam dit pand tegenover vrij en dat was ideaal voor ons." Vorige week donderdag gingen voor het eerst de deuren open. De hele dag door - en ook de daaropvolgende week- kwamen veel mensen een kijkje nemen en werd er veel geproefd en gekocht. "We hebben ontzettend veel positieve reacties ontvangen, dat is erg leuk. Veel mensen zijn ook verrast. Eerst was het een snoepwinkel en nu kun je er gezond snoepen."

Uniek
Het is uniek voor Oss: een smoothie-bar waar lekkere, verse en gezonde smoothies worden gemaakt. Naast de al bekende slowjuice sapjes is in de nieuwe winkel nog meer keuze. Deze smoothies zijn gemakkelijk om direct op te drinken of mee te nemen. "Wij verwerken alleen verse en gezonde producten in onze smoothies als vers fruit, groenten, noten, aangevuld met onder andere kwark, sojamelk of vers sinaasappelsap. Wij voegen geen suikers toe, juist door gebruik te maken van ons fruit zijn ze erg lekker. We beginnen met een paar soorten en gaan dit de komende tijd verder uitbreiden."

Warme maaltijd
Daarnaast kunnen mensen terecht voor nog meer (warme) maaltijden die door de koks bereid worden. Allemaal zonder foute E-nummers, dus heel gezond en smaakvol. "We merkten dat er veel vraag is naar maaltijden. In onze 'vertrouwde' winkel hebben we diverse maaltijden, maar in de nieuwe winkel gaan we die op een andere manier presenteren. Mensen kunnen er zelf een maaltijd samenstellen. Er zijn diverse soorten verse groenten, maar ook vlees, jus, aardappelen rijst of pasta. In bakjes kunnen mensen het thuis in de magnetron opwarmen of het wordt in de winkel verwarmd. Het aanbod wordt dagelijks gewijzigd. Ideaal voor mensen die lekker en gezond willen eten en niet kunnen of willen koken." Er zijn ook soepen verkrijgbaar.
Overige maaltijden
Je kunt bij Schouten - fresh to go terecht op alle momenten van de dag. Zo liggen er gezonde ontbijten in de koeling, zoals de boerenhangop met verse toppings. Ook zijn er gezonde snacks en toetjes. "Met alles geldt dat we gezonde producten belangrijk vinden. Maar ook dat mensen lekker eten. En dat kunnen ze hier."

Informatie
Schouten Groente en Fruit is bereikbaar via telefoonnummer (0412) 63 30 04 of kijk op www.facebook.com/SchoutenGroenteFruit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant