Een eerdere editie van het Brabants Wielercafé.
Een eerdere editie van het Brabants Wielercafé.

Kaartverkoop Brabants Wielercafé start 6 oktober

Sport 362 keer gelezen

OSS | Het Brabants Wielercafé brengt woensdag 15 november een avond vol van wielerpassie en –cultuur met gasten als Eddy Planckaert, Stef Clement, Kenny van Hummel, Herman Chevrolet, Jace van de Ven en muziek van huisband De Meet.

Eddy Planckaert, wielerkampioen, zakenman, natuurmens en familievader, maar bovenal Flandrien. Zoals hij in zijn beste wielerdagen spectaculaire overwinningen behaalde (Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Tour-, Vuelta- en Giro-etappes) zo vertelt Planckaert over zijn wielerleven, zijn zakelijke avonturen en vreugde en verdriet in zijn leven.
Stef Clement, renner bij LottoNL-Jumbo, was ook afgelopen zomer op zijn 34ste weer bezig aan een prachtig seizoen. De laatste Vuelta was hij vaak prominent aanwezig. De wielersupporter sloot de Brabander afgelopen jaren nóg meer in het hart en niet alleen vanwege zijn prestaties, maar ook door zijn authentieke en altijd eerlijke mening als analist en gedreven commentaar rond de koers.
Kenny van Hummel, oud-renner van onder andereVacansoleil-DCM en Skil-Shimano. Zijn specialiteit was de sprint, waarmee hij veel ereplaatsen behaalde. Zijn populariteit groeide toen hij in de Tour van 2009 elke klimetappe in zijn eentje voor de bezemwagen finishte, waar anderen al lang waren afgestapt. Hij stal de harten van de wielerliefhebber en werd een cultheld door zijn houding, karakter en uitspraken.
Herman Chevrolet, geboren en getogen in Vlaanderen, werkt en woont nu in Amsterdam. Wordt alom gewaardeerd als wielerschrijver en -expert.
Verder is Jace van de Venals vaste columnist met zijn avontuurlijke verhalen weer van de partij. Huisband De Meet geeft een optreden. Bovendien wordt nummer 22 van de Brabantse HELDEN gepresenteerd.

De zaal gaat open om 19.15 uur en de avond begint om 20.00 uur. De kaartverkoop start op vrijdag 6 oktober 15.00 uur via www.groene-engel.nl en aan de kassa van Cultuurpodium Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in Oss. De entree is 10 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant