Afbeelding

UDI'19 likt wonden en telt koppen

Voetbal 389 keer gelezen

UDEN| Zoals hier al breed uitgemeten ging UDI'19/CSU afgelopen zondag knetterhard onderuit tegen één van de aartsrivalen, Gemert. Het werd 0-3 maar vooral het uitgebluste spel van de Udenaren baarde zorgen. Natuurlijk zijn daar echter wel aanwijsbare redenen voor, dat scheelt dan weer voor het gemoed. Aanstaande weekend gaat de reis naar Breda waar traditionsverein Baronie zal wachten.

De afgelopen dagen maakten diverse spelers van UDI'19 toch wel een wat aangeslagen indruk. Off the record werd gemeld dat het zo jammer is dat de selectie zo smal is. "We spelen alles met acht man",  werd er wat overdreven verzucht. Ook vond men het niet leuk om zo voor schut te worden gezet tegen rivaal Gemert. "Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Voelde me echt voor joker staan." Aan de andere kant is het ook wel bizar dat er nu al zoveel spelers lang afwezig zijn. Alhoewel: spelers als Raoul Oomen, Paul van der Vlist en Lars van Geelkerken waren reeds aan het einde van de vorige voetbaljaargang gekwetst met pittige fysieke ongemakken.  Als er dan nog één of twee bijkomen zit je meteen in de dikke problemen. Dat vindt niet iedereen bij UDI'19 leuk om te lezen maar het is natuurlijk wel een gegeven dat deze problemen te voorspellen waren. Het ongelukkige van deze situatie is ook dat er een soort van vicieuze cirkel ontstaat. De overgebleven fitte spelers moeten noodgedwongen alles spelen. Ook als er bij wijze van spreken door ongemak niet getraind kan worden. Het gevolg is gevaar op nog meer blessures. Maar goed: het heeft weinig zin om hier op deze plaats opnieuw op door te gaan. Het is al tientallen keren geschreven en gezegd.

Koppen tellen
Deze week is het dus weer koppen tellen bij de Parkzichters. Zondag gaat de reis naar Baronie, een club waar men in het verleden menig robbertje mee uitvocht. Destijds ging het dan wel vaak om duels in de top van het vaderlandse amateurvoetbal. Wat dat betreft hebben beide clubs de boot behoorlijk gemist de laatste jaren. Het zou voor het moraal van UDI'19 mooi zijn als er weer drie punten gepakt worden. Als er dan ook nog spelers terug komen van afwezigheid dan kan de zeperd tegen Gemert weer snel in de vergetelheid worden gedrukt. Zo is het in het voetbal natuurlijk ook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant