Afbeelding

Margriet speelt weer thuis, kan EVVC koppositie consolideren tegen Prinses Irene?

Voetbal 983 keer gelezen

Een constatering en een vraag waarop zondag een antwoord komt. Margriet krijgt weer een 'zwaargewicht' op bezoek. Erp moet naar een getergd Emplina dat zondag met klein verschil verloor bij Heeswijk. Venhorst gaat thuis voor drie punten tegen het bezoekende SSS'18 uit Overloon. Rhode ontvangt Helvoirt dat vijf punten minder heeft dan de gastheren. Daar had Helvoirt-trainer Roland Timmermans in zijn slechtste scenario zelfs geen rekening mee gehouden.

Door: Peter Kuijpers

Volharding lijkt toch een jasje te hebben uitgedaan. Uitgeschakeld voor de beker en verlies in de superderby tegen SSS'18. Zondag was er wel winst in Den Bosch al weten we nog niet hoe we TGG in moeten schatten. Heeswijk is goed begonnen met één puntje bij Helvoirt en winst afgelopen zondag op Emplina. Trainer Marc van de Ven: "Met vier punten uit de twee wedstrijden tegen Helvoirt en Emplina zijn we tevreden over de start. Zondag wacht ons opnieuw een zware tegenstander in de vorm van de degradant uit de eerste klasse: Volharding. Twee seizoenen geleden waren het twee memorabele wedstrijden getuige de 1-5 uitoverwinning van ons in Vierlingsbeek en de veelbesproken 0-3 nederlaag in Heeswijk. Kortom; deze wedstrijden zijn altijd spectaculair met twee ploegen die vol voor de winst willen gaan. We zijn voor het eerst volledig compleet en kunnen dan ook ten opzichte van afgelopen zondag wellicht wat andere keuzes gaan maken in formatie en speelwijze. Daar gaan we deze week de laatste stappen in zetten, ter voorbereiding op zondag." Bij Heeswijk had nieuweling Pieter Verbruggen twee maal een basisplek en speelde tot nu toe naar behoren.

Emplina – Erp
Erp stelde de natie zondag gerust door met 4-0 te winnen van kampioenskandidaat Helvoirt. Een prima zege waar Erp wéér goed voetbalde, maar nu ook eens wist te scoren. Zondag opnieuw een stevige confrontatie. Emplina, lang een vredige dorpsclub, maar gegroeid door de aanwas van nieuwe wijken onder anderen De Meerwaard. Empel dat zich hoe langer hoe meer gaat manifesteren als forenzenstad van Den Bosch. Bovendien kijken de bewoners van Empel en die van De Groote Wielen van Rosmalen nagenoeg bij elkaar door het raam. De ploeg van trainer Erik Meulendijk eindigde afgelopen seizoen op een vierde plek en pakte een periodetitel. Geen kleintje dus voor voetbalclub Erp komende zondag dat eindelijk op verplaatsing zich eens wil bewijzen.



Pim van der Doelen een van de (scorende) krachten van EVVC

EVVC – Prinses Irene
Een ontmoeting uit de top van het linkerrijtje. EVVC is koploper samen met Rhode gevolgd door Heeswijk en de tegenstander van zondag Prinses Irene. Bij Prinses Irene zijn Martijn van Vught en aanvoerder Gijs van Erp een tijdje uit de running. Wat dan goed uitkomt is de komst van Rolf van den Boogaart en de zwagers Koen Bollen en Robin Walk. Elk team is tenslotte sportief afhankelijk van de breedte van zijn selectie. EVVC-trainer Stephan Hesemans kijkt even terug en blikt kort vooruit. Hesemans: "Na een terechte overwinning op Margriet krijgen we nu een mooie derby al vroeg in het seizoen. We zijn zoals het er nu naar uitziet in nagenoeg dezelfde samenstelling als de afgelopen weken. Ongetwijfeld een spannende wedstrijd met hopelijk een goed vervolg van onze mooie seizoenstart." De clash op De Zwaan staat onder arbitrair gezag van scheidsrechter Vereijken uit Laarbeek die vorige week de derby Margriet – EVVC al onder zijn hoede had.

Rhode – Helvoirt
De club van trainer Theo van Lieshout kent een booming start en bestiert met EVVC de koppositie in 2H. Een degelijke overwinning heet zoiets. Van Lieshout: "Afgelopen zondag hebben we inderdaad een goede degelijke overwinning geboekt. Wat ons vooral als technische staf het meest tevreden stelde, was dat het vertoonde spel beter was dan de week ervoor tegen Erp. Het is in ieder geval een fijn gevoel en goed voor het vertrouwen van de groep om met zes punten de competitie te starten al zegt dit nog helemaal niets over het verdere verloop van de competitie. Elke wedstrijd zullen de onderlinge verschillen tussen de ploegen minimaal zijn. Dat houdt in dat we elk week weer het uiterste uit onszelf moeten halen om tot een goed resultaat te komen, te beginnen zondag tegen een ongetwijfeld getergd Helvoirt. Die hebben wat goed te maken na de zeperd tegen Erp." Helvoirt is zondag een test of de progressie zich voort zet bij de club van De Neul.



Joost Janssen trainer van Venhorst (Foto Eric Elbers)

Venhorst – SSS'18
Trainer Joost Janssen zal zich ongetwijfeld een andere start hebben voorgesteld bij zijn nieuwe club Venhorst. Tegenstander SSS'18 startte goed door de superderby bij Volharding te winnen. Zondag kregen de Overloners een 0-3 tik van Rhode in eigenhuis. Venhorst trainer Joos Janssen evalueert in notendop de prestaties van zijn team: "De afgelopen twee wedstrijden hebben we veel strijd geleverd en met vlagen goed gevoetbald. De jongens zijn positief en werken hard op zowel de zondagen als de trainingsdagen. Komende zondag moet dit weer het uitgangspunt zijn. Wij blijven dezelfde tactiek hanteren als de afgelopen seizoenen want daarmee heeft Venhorst veel successen behaald. Wij hebben er heel veel zin in komende zondag." Scheidsrechter Christ Stan van Daal fluit op de Voskuilen om 14.30 uur voor het begin.



Christ Stan van Daal fluit zondag Venhorst - SSS'18 (Foto Peter Kuijpers)

Margriet – BVV/Timmermans Infra
'Dat gaat naar (Den Bosch) Oss toe zoete lieve Gerritje' uit de liederenbundel De Vrolyke Trompetter, uitgebracht in 1819. Of de Bosschenaren het zondag in de bus, op weg naar Oss, dit oeroude lied zullen zingen valt zwaar te betwijfelen. Hoe afgeslankt BVV ook is in vergelijk met de jaren zeventig/tachtig is het eerste team nog behoorlijk op sterkte gehouden. Knullig en met pech verloren in blessuretijd bij EVCC, zondag was er winst met 1-0 op Venhorst waar de Bosschenaren in de tweede helft niet mochten klagen. Zondag op de Amstelhoef wacht Margriet dat won in de eerste wedstrijd, maar zondag thuis tegen EVVC vrij kansloos ten onder ging.

Rode kaart
Trainer Mark Strik evalueerde, maar richtte het vizier alweer richting BVV. Strik: "We hebben dinsdag de wedstrijd tegen EVVC nabesproken, hebben daarna lekker getraind en het vizier gericht op BVV. Een tegenstander waarvan ik heb gehoord dat ze voetbaltechnisch veel kwaliteit hebben en heb begrepen dat er een aantal zeer vaardige spelers bijlopen. Aan ons dus de taak om deze spelers niet in hun spel te laten komen maar vooral om beter te spelen dan afgelopen week. We hebben in dat opzicht denk ik wel wat goed te maken. Wat betreft de blessures is de verwachting dat Teun van Grunsven en Jordy Gutte aankomend weekend weer speelminuten moeten kunnen maken. Daarentegen staat de schorsing van Anthony van Zuijlen door de rode kaart die hij opliep tegen EVVC." Op de Amstelhoef zal scheidsrechter Makaloski uit het mooie Veghel om 14.30 uur de heren van BVV en Margriet in beweging zetten.

Programma tweede klasse H:
-Volharding-Heeswijk
-Emplina-Erp
-EVVC-Prinses Irene
-Rhode-Helvoirt
-WSC-TGG 
-Venhorst-SSS'18
-Margriet-BVV/Tim-infra-H

Stand tweede klasse H:
1.EVVC 2-6
2.Rhode/Van Stiphout 2-6
3.Prinses Irene 2-4
4.Heeswijk 2-4
5.Emplina 2-3
6.Erp 2-3
7.BVV/Timmermans 2-3
8.SSS'18 2-3
9.Volharding 2-3
10.Margriet 2-3
11.WSC 2-1
12.Helvoirt 2-1
13.Venhorst 2-0
14.TGG 2-0

Marc van de Ven zondag met Heeswijk naar Vierlingsbeek
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant