Gökhan Balci.
Gökhan Balci.

Balci: Van groot talent bij MVV, voetballen in de woestijn tot vaste waarde bij sv TOP

Voetbal 1.482 keer gelezen

OSS | Gökhan Balci is een ervaren speler in de selectie van sv TOP. Met de 33-jarige verdediger blikken we terug op zijn rijke carrière.

door Leon Voskamp

Als 17-jarige jongen was Balci een groot talent bij MVV. De Maastrichtenaar debuteerde onder trainer Roger Reijners en kwam meerdere wedstrijden in actie. Een seizoen later was hij onder Jan van Deinsen een vaste waarde en een mooie toekomst lonkte. Nog een seizoen later haalde Andries Jonker veel nieuwe spelers naar de club en Balci viel buiten de boot. "Vooral in mijn tweede seizoen hoorde ik regelmatig van andere spelers dat ik thuis hoorde in de Eredivisie. Helaas speelde ik in mijn derde seizoen niet en lette ik niet meer goed op mijn lichaam." Geen Eredivisie dus, maar hij koos voor een avontuur in België bij Veldwezelt. Daarna keerde hij terug in Maastricht, maar dan bij het beruchte FC Vinkenslag. "Dat was een leuk jaar en ik speelde goed."

Oman
Tijdens een vakantie in Turkije kreeg hij telefoontje of hij naar een club in Oman wilde. "Ik kende het land niet, maar besloot om voor een proefperiode van een aantal weken naar Oman te gaan. Binnen vier dagen veroverde ik al een contract. Een mooie tijd en ik heb er zelfs in de Arabische Champions League gespeeld. Ik besloot na anderhalf jaar echter terug te keren. Ik miste mijn familie, was getrouwd en het was voor mijn vrouw geen optie om daar te wonen. Maar voordat ik Oman mocht verlaten, moest ik eerst de helft van mijn tekengeld teruggeven. Toen kreeg ik pas mijn paspoort terug, het is namelijk gebruikelijk om die in te leveren bij je werkgever."

Dijkse Boys
Terug in Nederland sloot hij aan bij Dijkse Boys. Voetballend ging het goed, want de Helmonders promoveerden naar de Topklasse. Toen Dijkse Boys echter ophield te bestaan, moest Balci op zoek naar een nieuwe club.

Oss
O.S.S.'20 -de club in zijn nieuwe woonplaats- werd zijn volgende vereniging. Na De Rusheuvel stopte hij een jaartje om vervolgens bij Cito aan de slag te gaan. Toen Chris van den Dungen hem echter belde om naar TOP te gaan, twijfelde hij niet. "Ik irriteerde me een beetje bij Cito. Doe je moeite om een bal te veroveren, levert een ploeggenoot hem vervolgens snel weer in. Ik wilde graag nog een jaartje op een hoger niveau voetballen. Of ik langer doorga, weet ik nog niet. Ik zit in de ploegendienst en dat is best zwaar." Het bevalt hem goed bij TOP. "We hebben een leuke en vooral jonge groep. Alleen op de trainingen ziet het er zo goed uit, in de wedstrijden komt het er nog niet helemaal uit. Hoe dat komt? Wellicht zijn sommige jongens iets te zenuwachtig. Maar ik geloof in onze groep en we moeten zeker in de middenmoot kunnen eindigen. En wellicht zit er een periodetitel in."

Conclusie
Balci kijkt met een goed gevoel terug op zijn loopbaan. "Wellicht had er meer voor me ingezeten, maar dat is achteraf praten. Ik ben gelukkig, gezond en ik vind het leuk om op het veld te staan."

Eerste klasse C:
1. Best Vooruit 2-6
2. DESO 2-6
3. Brabantia 2-6
4. HVCH 2-4
5. SC 't Zand 2-3
6. AWC 2-3
7. FC Tilburg 2-3
8. Alverna 2-3
9. Nemelaer 1-1
10. Rood-Wit W 2-1
11. TOP 2-1
12. Gestel 1-1
13. Oirschot Vooruit 2-0
14. DOSKO 2-0

Oirschot Vooruit - HVCH
TOP - Alverna
Gestel - DESO
DOSKO - SC 't Zand
FC Tilburg - Best Vooruit
AWC - Brabantia
Rood-Wit W - Nemelaer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant