Blauw Geel'38 maakt zich op voor UNA
Blauw Geel'38 maakt zich op voor UNA Foto's Peter Kuijpers

Zwaargewicht UNA zaterdag gast in Veghel

Voetbal 425 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 ontvangt UNA dat samen met Jong Vitesse koploper is in de Derde Divisie. Zaterdag om 19.30 uur trappen de twee teams af na het beginsignaal van Scheidsrechter Bos. Blauw Geel'38. Het spreekt voor zich dat de Eindhovenaren favoriet zijn komende zaterdag hoewel de Veghelse hakken diep in het (kunst)gras zullen gaan.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 heeft voor de competitie UNA al een paar maal getroffen. De laatste maal was op 3 maart 2013 waar UNA met 0-3 won. Grote man bij de Zeelstenaren was Torino Hunte die in zijn eentje de volledige Veghelse defensie vaak op de hak nam. Toen we hem met dat feit confronteerde vorige maand, vooraf aan het duel met VVV Venlo,  wist hij zich dat nog wel degelijk te herinneren. Hunte speelde overigens niet mee in het gewonnen bekerduel met VVV Venlo en bleef in het trainingspak. UNA heeft een goed en geolied team. Dit jaar voor het eerst getraind door Jeroen van Bezouwen die kwam van  SC 't Zand en volgde bij UNA Mark Schenning op. UNA is een kwalitatief goed team met namen als Mart van de Gevel, Pieter Jan Scheerlinck, Rob en Niek van Boekel en Niek Tielemans. De bekendste voor de meeste Veghelaren is oud Blauwgeler Sander van Weert. Een prima stel wat een grote, zo niet de grootste, optant is om weer terug te keren naar de tweede divisie.



Tim Wolf van UDI'19 onlangs in duel met Pieter Jan Scheerlinck (R) van UNA

Ingecalculeerd
Blauw Geel'38 likt wat wonden schoon van de onnodig verloren partij zondag in Utrecht bij Hercules. Niet dat de Veghelaren de Utrechters van het veld speelde, maar met de winst op Blauw Geel'38 kregen de Domstad bewoners veel te veel. Feit is wel dat het gebeurde. Verliezen in deze klasse is door de Veghelaren voldoende ingecalculeerd en de positie op de ranglijst werd amper, met dank aan de collega's onderin, aangetast. Zaterdag zal er gewonnen moeten worden anders zakt het team weer terug onderin. Makkelijk gezegd als een kanjer als UNA op bezoek komt. Wie weet ook tegen Jong Vitesse leek Blauw Geel'38 te gaan winnen tot de 98e minuut en het alsnog de gelijkmaker voor de kiezen kreeg. Alexander Mols speelt nog niet zaterdag. Zijn blessure gaat vooruit, maar zaterdag komt nog te vroeg. Mols trainde samen met Yoeri Vissers apart met hersteltrainer Noimin Imankarijoo. Serkan Ordu is er zaterdag ook niet bij hij is met privé omstandigheden vertrokken naar Turkije. Martijn van Loon trainde weer voluit en is zaterdag eventueel inzetbaar. 

Gesprek met trainer Niels van Casteren na afloop van de training. Excuses voor de slechte kwaliteit wegens uitval microfoon. 

Programma Derde Divisie: 
-ADO´20-Westlandia
-Quick-Dongen
-Blauw Geel´38/Jumbo-UNA
-De Meern-HBS
-Jong Vitesse-OJC Rosmalen
-HSC´21-OFC  
-Jong De Graafschap-JVC Cuijk
-EVV-Hercules
-Quick´20-Be Quick 1887

Stand Derde Divisie zondag
1.Jong Vitesse 6-16
2.UNA 6-16
3.OFC 6-13
4.Quick 6-13
5.EVV 6-13
6.Dongen 6-12
7.JVC Cuijk 6-10
8.Hercules 6-9
9.OJC Rosmalen 6-8
10.Blauw Geel'38/Jumbo 6-7
11.HSC'21 6-7
12.ADO'20 6-6
13.Be Quick 1887 6-6
14.HBS 6-5
15.Jong de Graafschap 6-3
16.Quick'20 6-3
17.Westlandia 6-3
18.De Meern 6-1

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant