Koen Wissing speelt zondag met Nulandia de topper tegen het eveneens zonder puntenverlies zijnde Festilent (Foto: P. Kuijpers)
Koen Wissing speelt zondag met Nulandia de topper tegen het eveneens zonder puntenverlies zijnde Festilent (Foto: P. Kuijpers)

4G en 4H: Kraker voor Nulandia, Schadewijk moet aanhaken, NLC'03 en Cito azen op zege

Voetbal 1.192 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD| De vierde klasse H lijkt dit jaar spectaculair te gaan worden. Het gaat tussen uitsluitend clubs uit de directe omgeving terwijl de onderlinge verschillen onderin en bovenaan te verwaarlozen lijken. Aanstaande weekend staat alvast de eerste echte topper op de rol als in Nuland de plaatselijke helden het opnemen tegen Festilent. Beide teams zijn als een raket aan de competitie begonnen.

Door: Willy Rooyakkers

Adel verplicht natuurlijk ook wel voor Nulandia. De geel-zwarten speelden een aantal seizoenen geleden nog in de eerste klasse dus het is niet verwonderlijk dat je dan nu wat zeges boekt op een niveau van drie afdelingen lager. Het elftal is daarbij dit seizoen ook weer versterkt met onder meer de terugkeer van Joris Razenberg die eerder bewees ook het niveau van O.S.S.'20 met tien vingers in de neus aan te kunnen. Toch verdienen trainer Koen Wissing en zijn mannen een pluim voor de dikke overwinningen die er al geboekt zijn. Een doelsaldo van 11-0 na twee wedstrijden is niet onaardig, eufemistisch gezegd. Ook Festilent is goed begonnen dit jaar. Coach Michel Kuijpers was ondanks de 2-6 zege bij VOW niet eens tevreden over het spel van zijn mannen, dat zegt wel genoeg. Het lijkt erop dat deze twee teams samen met Schadewijk en misschien Avesteyn hoge ogen gaan gooien in deze klasse. Maar misschien komen er nog wel andere outsiders om de hoek kijken. Aanstaande zondag zal in Nuland echter alvast een eerste belangrijke slag worden uitgevochten.

SCMH - FC De Rakt
In Mariaheide komt zondag ondertussen ook een team de wei in dat nog zonder puntenverlies is. Een knappe start van trainer Fredje Donkers en zijn mannen. Komend weekend staat er een heuse derby op de rol want oude bekende FC De Rakt komt op bezoek. Een wedstrijd die normaal gezien alle kanten op kan maar SCMH lijkt op het moment wel in iets betere doen. Het is aan FC De Rakt om te laten zien dat de 6-3 zege op Vorstenbosch geen toeval was.

Avesteyn - Cito
Avesteyn ging zondag met een zeperd weg bij NLC'03 want de gelijkmaker van de thuisploeg viel de mannen uit Dinther zwaar op het virtuele dak. Het was namelijk een aangeschoten bal welke via spits Niek van Sonsbeek in het doel caramboleerde. Voor Avesteyn extra vervelend omdat men geen enkele kans had weggegeven. Het zijn zaken die gebeuren in het voetbal, overmacht heet zoiets. Komisch voor de neutrale bezoeker maar voor de directe betrokkenen minder leuk. Zondag komt Cito naar Dinther wat een interessante ontmoeting kan zijn. De Ossenaren hebben nog geen punt gehaald maar zijn telkens voetballend wel de bovenliggende partij. Onlangs is ook Murat Korkmaz het team komen versterken. De middenvelder speelde in het verleden onder meer zeer lang bij Blauw Geel'38 en kan misschien voor wat routine zorgen bij de Osse formatie. 

Vorstenbossche Boys - VOW
Een kelderkrakertje. Een wedstrijd tussen twee teams die dit seizoen punten moeten sprokkelen als zouden het druppels water in de woestijn zijn. Het behoeft daarom geen uitleg dat we zondag kunnen spreken van een belangrijk potje in Vorstenbosch. Wedstrijden tegen VOW zijn voor Ruud Fleskens bovendien altijd speciaal omdat de huidige trainer van Vorstenbosch daar een mooi verleden heeft liggen. Dat was wel in de tijd dat de Zijtaartse club de beschikking had over vele Veghelaren en daarom op een aanzienlijk hoger niveau acteerde. De tijden zijn veranderd maar daarom niet minder leuk. Komt dat zien mensen....

WEC - FC Schadewijk
Voor de begrippen van dit niveau heeft FC Schadewijk de beschikking over aardig wat goede spelers. Dat wil echter nog niet zeggen dat er wekelijks met de handen in de zij simpel kan worden gewonnen. Al twee keer moesten de Ossenaren erg diep gaan om de punten aan boord te houden. Danny Laukes toonde zich telkens belangrijk door cruciale ballen tegen het vijandelijke net te duwen. En dat telkens op momenten dat menig Schadewijker reeds lichtjes begon te wanhopen. WEC is een lastige tegenstander, zeker in het eigen Wijbosch. De mannen zijn tot van alles in staat en daar zal Schadewijk voor moeten waken. Daarbij zal WEC de opvallend grote nederlaag (4-0) bij Festilent willen wegpoetsen.

RKKSV - FC Uden
FC Uden is nu al erg lang nederlagen op elkaar aan het stapelen. De mensen op De Vlasakker kunnen zich bijna niet meer heugen wanneer het eerste elftal nog eens regelmatig met een zegevierend 'blaadje' bier uit de kleedkamer kwam gestoven. Degraderen was het logische gevolg maar ook nu is men weer gestart met twee verloren potjes. Het wordt dus eens zaak om te winnen, iets mooiers kunnen we er niet van maken. Zondag gaat de reis naar Kruisstraat, een sfeervolle nederzetting onder de rook van Rosmalen. 

NLC'03 - Maliskamp
NLC'03 heeft nog niet verloren. Tot zoverre het goede nieuws. NLC'03 heeft namelijk ook nog niet gewonnen. De twee goals die men tot nu toe produceerde kwamen niet voort uit open spel maar vanuit een vrije trap en een koddige aangeschoten bal. De vreugde was er niet minder groot om trouwens. Zondag wacht weer een thuiswedstrijd op De Akkeren in Lith als Maliskamp op de koffie komt. NLC'03 heeft tot nu toe laten zien dat men verdedigend de zaakjes aardig voor elkaar heeft. De tegenstanders rijgen niet echt de kansen aan elkaar. Dat is goed te noemen. Het zou leuk zijn als er zondag voorin ook wat potten worden gebroken en dat een zege op Maliskamp tot gevolg heeft. Indien dat lukt heeft men na drie duels vijf punten. Niet slecht !

Vierde klasse G: Boskant op bezoek bij Keldonk
Het is een repeterend verhaal maar het is dan ook echt zo dat Keldonk-trainer Peter van den Heuvel wekelijks de spelers bij elkaar moet zoeken. Er zijn telkens zoveel geblesseerden dat hij zijn, inmiddels ontiegelijke, creativiteit moet aanspreken om een volwaardig elftal het veld op te krijgen. Tegenstander Boskant lijkt er wat beter op te staan maar ook de resultaten van de blauw-witten vallen tot nu toe wat tegen. Het is daarom voor beide teams zaak om zondag te winnen op De Koulberg. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant