Bar en boos wat het weer zoals de moeder laat zien die haar ballenjongen droog houdt Foto's Peter Kuijpers/Gerard Beekmans
+Audio

Pupillenfout bij Blauw Geel'38/Jumbo brengt beter UNA in een zetel

Voetbal 508 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 verloor met 0-3 van UNA en leed de tweede nederlaag achtereen. Voor rust waren de ploegen aardig in balans. Na rust werd een bal op het middenveld kinderlijk eenvoudig in Zeelstse schoenen geschoven. Hierdoor kon UNA via Mart van de Gevel kinderlijk openen die kort hierna ook van elf meter succesvol was. Het laatste woord was voor de ingevallen Marc Höcher die de 0-3 eindstand voor zijn rekening nam.

Door: Peter Kuijpers

De weersomstandigheden waren bar en boos op het Prins Willem Alexander Sportpark. De tribune zat mutje vol wat het totale aantal toeschouwers rond de 400 bracht. Regengod Pluvius trok zaterdagavond al zijn registers open, soms met een kleine pauze, maar dan kledderde de regen weer voluit. Blauw Geel'38 begon gehandicapt omdat Alexander Mols, Martijn van Loon en Serkan Ordu niet konden spelen. Joey Hellstern stond geposteerd als eenzame spits met opkomende mensen uit het middelveld.

Zaari
Blauw Geel'38 hield aardig tred met de bezoekers uit Zeelst ook al liep de opbouw daar wat meer solide. Na vijftien minuten was het Mart van de Gevel die onverwachts uithaalde, maar zijn inzet ketste via de paal terug in het veld. Als antwoord was Sander Egmond dicht bij de openingsgoal, maar kwam een teenlengte tekort om keeper Petar Stoskovic te passeren. UNA werd dwingender ,maar twee maal vonden Van de Gevel en Brian Bogers Blauw Geel'38 doelman Brahim Zaari op hun weg. Mark Dobbelsteen had geen geluk toen zijn pegel een half metertje langs de voor hem verkeerde kant van de paal langs vloog.

PenaltystipBlauw Geel'38 kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. De Veghelaren namen het initiatief waar Erik van Loon zijn inzet rakelings langs zag ketsen. Het kantelmoment kwam in de 57e minuut bij simpel balverlies op het middenveld. Twee snelle balbehandelingen brachten Van de Gevel vrij voor Zaari en opende naar 0-1. Bij Blauw Geel'38 brak er wat en UNA kreeg vleugels. Tien minuten later ging de bal op de Veghelse penaltystip omdat Nick Tielemans werd gevloerd. Scheidsrechter Bos twijfelde nog even, maar wees daarna gedecideerd naar de stip. Voor Van de Gevel een fluitje van een cent om zijn tweede binnen te leggen. Bos overigens die opvallend veel met kaarten strooide en dat was gezien het beeld van de wedstrijd totaal onnodig . Het laatste woord was voor de ingevallen Marc Höcher bepaalde de 0-3 eindstand.Velen verlangden naar het einde nadat de regen nog harder omlaag kletste. Bos snapte dat volkomen en floot exact na 90 minuten af. Het bierfeest in Zwitserse klederdracht kon voluit los barsten, voor de Veghelaren wellicht met een zuur bijsmaakje.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Erik van Loon, Desley Schilders, Sten van Vessem, Mustafa Guler (78. Emiel van der Sanden), Mark Dobbelsteen, Joey Hellstern (78. Tressor Shema), Sjaak Egmond, Sander Egmond, Danny Verbakel.

Gesprek Peter Kuijpers met trainer Niels van Casteren en UNA speler Sander van Weert