Het eerste van SBV. (Foto: Ad Megens)

5D: MOSA'14 wint ruim, Maaskantse Boys pakt drie punten, SBV is van de nul af

Voetbal 1.124 keer gelezen

Het duel van Ravenstein tegen Hedel ging niet door omdat er geen scheidsrechter op was komen dagen. Jan van Arckel gaat nu aan kop met daaronder MOSA'14 dat met 5-2 won van Heerewaarden.

MOSA'14 kwam na drie minuten al op voorsprong door een bekeken schot van Rens van den Heuvel. Na 27 minuten was het 2-0 toen Nicky Hoeks zijn hoofd zette tegen een voorzet van Van den Heuvel. Kort daarna benutte Stan Koenders een penalty en was het 3-0. MOSA'14 bleef aanvallen en in de 35ste minuut viel de 4-0. Tom Appelboom zag zijn vrije trap tegen de touwen vliegen. In de tweede helft nam MOSA'14 wat gas terug. Het werd na ruim een uur via Van den Heuvel nog wel 5-0, maar daarna maakte Heerewaarden nog twee eretreffers: 5-2.

Eerste punt SBV
SBV pakte op bezoek bij OSC'45 het eerste puntje van het seizoen: 1-1. Mark Jansen maakte de Harense treffer. SBV -dat de wedstrijd eindigde met tien man nadat Jorg van Breda twee gele kaarten had gekregen- vond wel dat het recht had op een penalty. De scheidsrechter zag echter geen overtreding en liet doorspelen. In de slotfase miste Aron Hoefnagels nog een goede kans op de 1-2.

Maaskantse Boys - Ophemert 4-2
Binnen tien minuten straften de bezoekers twee fouten van Maaskantse Boys af. Trainer Maurizio Atzeni: "Op papier zijn we op negen van de elf posities beter dan Ophemert, maar we stonden al wel snel tegen een achterstand aan te kijken. Ik ben echter blij met de mentale veerkracht die de ploeg vervolgens heeft getoond." Na een kwartier zorgde een benutte penalty van Clint van Krey voor de 1-2. Nog voor rust bogen Bart Wetzer (kopbal) en Rick van de Burgt (stiftje over de keeper) de achterstand om in een 3-2 voorsprong. "In de tweede helft zijn we niet meer in gevaar geweest. Het was echter wachten op de 4-2 en we misten flink wat kansen. In de 83ste viel de 4-2 gelukkig wel door Marcel van Gaal. Ik ben blij met de overwinning, maar we moeten wel scherper worden in de afwerking."

Geen scheidsrechter
De wedstrijd tussen Hedel en Ravenstein in de vijfde klasse D is zondag niet doorgegaan. Beide teams hadden hun warming-up al gedaan, maar konden niet aftrappen. De reden? Er was geen scheidsrechter op komen dagen.