Afbeelding

UDI'19 kan tegenslagen bij Baronie niet verwerken: 3-0

Voetbal 467 keer gelezen

UDEN| UDI'19 verloor zwaar geflatteerd met 3-0 bij Baronie en zag ook nog Tim Wolf met twee keer geel vertrekken. Scheidsrechter Rampersad maakte er in die fase een potje van maar dat deden de Udenaren zelf bij fases ook. Natuurlijk zat het tegen want men had geen enkel geluk in de afwerking. Dat het momenteel echter verre van goed zit binnen dit team doet daar echter niets vanaf.

Door: Willy Rooyakkers

Het is toch altijd mooi om weer eens bij Baronie te zijn. Zo'n oude volksbuurt met een heerlijk oude hoofdtribune rondom het veld. Tegenwoordig ligt er helaas wel kunstgras maar de kenners weten dat het gras er ook nooit niet echt goed wilde groeien. Bij UDI'19 begon verrassend genoeg Raoul Oomen in de basis. De aanvallende middenvelder was bijna een half jaar afwezig vanwege een pittige knieblessure. Ondanks dat hij nog weinig ritme had dacht trainer Bert Ruijsch hem toch maar het beste op te stellen. Hij werd daarin natuurlijk mede gemotiveerd door de weinige andere aanwezige smaken. Marc Koot was voor het eerst dit seizoen ook weer in zijn voetbalkloffie aanwezig. De aanvaller zat mee op de bank.

Tam
De eerste helft was van beide zijden wat tam. Aanvaller Jason Tjien-Fooh was namens Baronie wel telkens dreigend maar eigenlijk kwamen de bezoekers geen moment in de problemen. UDI'19 werd zelf ook niet vaak gevaarlijk maar toch kreeg Knud van den Heuvel een prima kopkans op aangeven van Raoul Oomen. Doelman Robbert van Oorschot redde hier knap. Ook Randy Hofmeijer kreeg bij een scrimmage de bal voor zijn voeten maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Al met al lag het speltempo echter te laag om het inzakkende Baronie nog meer in verlegenheid te brengen. Na de thee zette dit spelbeeld zich aanvankelijk wat voort al had Baronie er nu voorin voor gekozen Cheyondre Richardson wat dieper naast Tjien-Fooh te posteren. De eerste kans was voor de gasten toen Sam Wassenberg goed wegliep op een balletje van Sidney Gakpo maar tegen Van Oorschot besloot.  Uit het niets was het ineens aan de andere kant raak. Na een voorzet van rechts stond Jeremy Govela ineens vogelvrij maar hij kon de bal niet echt hard inkoppen waardoor het misschien ongevaarlijk leek. Toch viel de bal ineens in de rechterbenedenhoek binnen: 1-0.

Pech
UDI'19 schoot nu echt wakker en zette aan. Na een voorzet van links kopte Sam Wassenberg tegen de binnenkant van de paal. Dat was echt vette pech. Daarna waren er nog een paar goede kansen voor de Udenaren die drongen op de gelijkmaker. Er waren scrimmages en situaties waarin het net goed uitpakte voor Baronie. Joep van Geelkerken kreeg een dikke kans maar kopte over. De wedstrijd werd echter beslist toen Sidney Gakpo op het middeveld echt op dramatische wijze balverlies leed en Richardson er vandoor ging en prima scoorde: 2-0. Richardson lag op snelheid na de flater van Gakpo, passeerde nog een verdediger,  en kon niet meer worden afgestopt. Daarmee ging de lucht uit de reeds vierkant rollende banden van de Udenaren. De wedstrijd leek in 2-0 te eindigen maar toen kwam nog even de hilarische cabaretshow van het arbitrale trio. In een onschuldig duel met Hofmeijer liet Tjien-Fooh zich bij de achterlijn wat makkelijk vallen. Iedereen dacht aan een achterbal maar de grensrechter had zijn vlag omhoog. Een gele kaart voor een schwalbe dan? Nee, scheidsrechter Rampersad wees ineens naar de stip. De gefrustreerde Udenaren konden dit niet verkroppen en bleven maar tegen de man in het zwart aan klagen. Begrijpelijk misschien maar uiteraard weinig verstandig. Tim Wolf kon zodoende met tweemaal geel vertrekken, Rampersad zwaaide constant met dat gele kleinood. Het was moeilijk te zien wie er nog allemaal meer een waarschuwing kreeg. De strafschop werd uiteindelijk gemist maar tot definitieve overstrekking van de lachspieren moest deze nog overgenomen worden ook. In tweede instantie scoorde Kobus Christianen wel: 3-0. Een dramatische middag derhalve voor de Parkzichters die momenteel het spoor volledig bijster lijken.

UDI'19| Van Boxtel, Koca, Hofmeijer, Pennings, Smits (71. Koot), J. van Geelkerken, Oomen (62. Van Dongen), Wolf, Gakpo, Wassenberg, Van den Heuvel (83. Kerkhof)

Hoofdklasse B:
O.S.S.'20 - IFC 2-2
GOES - Halsteren 0-2
Nuenen - Woezik 1-1
Baronie - UDI'19 3-0
BVC'12 - Vlissingen 0-3
Gemert - SV Meerssen 4-1
Juliana'31 - Groene Ster 0-3

1. Groene Ster 6-15
2. Gemert 6-13
3. Halsteren 6-12
4. Vlissingen 5-10
5. GOES 5-10
6. IFC 6-9
7. SV Meerssen 6-9
8. O.S.S.'20 6-8
9. UDI'19 6-8
10. EHC 5-7
11. Baronie 6-7
12. Jong FC Den Bosch 5-6
13. BVC'12 6-4
14. Woezik 6-4
15. Juliana'31 6-3
16. Nuenen 6-2

Programma
SV Meerssen - O.S.S.'20
UDI'19 - GOES
Halsteren - Nuenen
IFC - BVC'12
VC Vlissingen - Gemert
Woezik - Juliana'31
Groene Ster - EHC
Jong FC Den Bosch - Baronie

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant