Ivo Rossen, hoofdtrainer van SV Estria.
Ivo Rossen, hoofdtrainer van SV Estria. Foto: Martijn Schwillens

5G: Gassel en Estria blijven winnen, WHV doet als nummer drie goed mee

Voetbal 864 keer gelezen

Gassel en Estria zijn in de vijfde klasse G ook na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies. Gassel heeft zelfs nog geen doelpunt tegen deze competitie. Onderin pakte De Willy's het eerste puntje.

Met rust was de wedstrijd tussen VCO en Gassel al beslist. Via Hans van Houtum, Ramon van der Venne, Van Houtum en Kevin Arts stond het na 45 minuten 0-4. In de tweede helft bepaalde Roel Strik de eindstand op 0-5.

Terechte overwinning Estria
Ivo Rossen vond dat Estria tegenstander Odiliapeel te lang in leven hield. "Pluspunt is dat we veel kansen creëren, maar we scoorden weer veel te weinig. Drie punten, daar draait het om en het was een verdiende overwinning." Rossen zorgde zelf voor de assist bij de goal van Jordy Hurkens.

Astrantia haalt uit tegen Ruwaard
Astrantia pakte vorige week het eerste punt en won vandaag de eerste wedstrijd. Ruwaard werd met 5-0 aan de kant gezet. Met rust stond het 2-0 door doelpunten van Tim Sengers en Hans Kroon, allebei op een assist van Dennis Simons. In de tweede helft was het wachten op meer goals van de thuisploeg, die echter slordig speelde in balbezit. De 3-0 werd ingekopt door Hans Kroon en na een mooie passeerbeweging van Thijn Fransman maakt spits Willem Kroon de 4-0. De laatste goal van de middag werd prima afgemaakt door debutant Danny Bui. Ruwaard-trainer Ger Romeijnders vond dat Astrantia profiteerde van fouten aan Osse kant. "Het was een geflatteerde uitslag. De eerste helft maakten we fouten waar Astrantia goed mee omging. Het was jammer dat na een kwartier een speler van ons wegviel. We misten er al drie ten opzichte van vorige week. De tweede helft kregen we een kans op de aansluitingstreffer, maar de bal kwam er via de onderkant van de lat weer uit. Aan de andere kant viel wel een treffer."

WHV wint moeizaam
In de derde wedstrijd van het seizoen heeft WHV een moeizame overwinning geboekt op een zeer jeugdig Sint Hubert. Het was in de eerste helft niet te zien dat de thuisploeg onderaan stond. Het elftal voetbalde met veel enthousiasme tegen WHV en die wisten zich daar niet echt raad mee. De beste kansen waren voor Sint Hubert en WHV voetbalde meer tegen zichzelf als tegen de thuisploeg en echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Na rust veranderde dat en WHV liet zien dat het wel degelijk kan voetballen. En al snel was het raak. In de 53e minuut was het Ramon Kezer die met een bekeken schot de 0-1 scoorde op aangeven van Tim Buunen. Sint Hubert probeerde het wel maar de bezoekers waren de duidelijk bovenliggende partij. Maar net als vorige week kon men niet doordrukken. De 0-2 kwam er niet ondanks goede kansen voor Thijs Lunenburg, Roel Lunenburg en Yorick van de Rakt. De beste kans was nog voor Martijn Driessen maar zijn goede kopbal werd door de keeper uit de benedenhoek geranseld. Hierdoor bleef Sint Hubert in de wedstrijd en het was keeper Bram van de Pas die een goede wedstrijd bekroonde met een belangrijke redding op de lijn, een minuut of tien voor tijd.

Eerste overwinning Toxandria
Toxandria heeft de eerste overwinning van het seizoen op zak. GVV'57 werd met 2-1 aan de kant gezet. Na iets meer dan een kwartier namen de gasten uit Grave de leiding. Nog voor rust bepaalde Bastiaan Bulkens de stand op 1-1. Een kleine tien minuten voor tijd maakte Twan Dekkers de winnende goal.

De Willy's - De Zwaluw 1-1
De Willy's heeft het eerste punt binnen. Een zwaarbevochten punt, maar ook die tellen. In de eerste helft ging het spel gelijk op en kregen beide ploegen een goede kans. Op slag van rust opende de thuisploeg de score. Sjors Janssen zorgde ervoor dat zijn ploeg met een goed gevoel de kleedkamer inging. Direct na de rust had Janssen de 2-0 voor het binnenwerken, maar hij miste hem. Rond de 65ste minuut viel de terechte gelijkmaker. De Willy's-trainer Jeroen Denissen: "Daarna was het voor ons tegenhouden met een paar countermogelijkheden. Uiteindelijk het punt veilig kunnen stellen met kunst- en vliegwerk. Ik ben erg tevreden."

SCV'58 wint in Beugen
SCV'58 herstelde zich goed van de 0-1 nederlaag tegen Estria vorige week. De Velpenaren wonnen met 0-2 van VIOS'38. Voor rust zagen de toeschouwers in Beugen geen doelpunten. In de tweede helft was Thijs Jongerius de grote man. Hij was de man van de assist bij de 0-1 van Thimo Bongaards en later in de wedstrijd gooide hij de wedstrijd op slot.