Theo van Lieshout zondag voor stevige opgave in Heeswijk Foto Peter Kuijpers)
Theo van Lieshout zondag voor stevige opgave in Heeswijk Foto Peter Kuijpers) Foto's: Peter Kuijpers

Kan Heeswijk koploper Rhode een halt toeroepen, Margriet straft doelman disciplinair

Voetbal 1.049 keer gelezen

Rhode blijft de natie verbazen. Nagenoeg hetzelfde team als vorig seizoen eindigend in het rechterrijtje, nu na drie wedstrijden koploper met nul doelpunten tegen. Margriet reist af naar het nabije Nistelrode waar Danny de Natris het Osse doel verdedigt. De club hoopt na twee nederlagen eindelijk op een positief resultaat. Ronde vier ligt voor ons en gaat zondag los.

Door: Peter Kuijpers

Margriet verloor zondag op eigen veld van een counterend BVV. Het maakt niet uit hoe je het doet als je maar wint en dat deden de Bosschenaren. Bij Margriet stond niet Dennis van Ballegooij op doel, maar Dany de Natris. Mark Strik: "Dat klopt. Hij is twee wedstrijden disciplinair gestraft. We hebben dat met Dennis besproken en hij keept zondag nog een wedstrijd bij het tweede team." Wat de reden is wilde Strik niet kwijt: "Dat houden we tussen Dennis en mij, maar dat het goed komt ga daar maar vanuit." Margriet krijgt zondag in de vorm van Prinses Irene een voetballende ploeg tegenover zich. De Nistelrodenaren kwamen afgelopen zondag verdiend met een puntje terug uit Vinkel bij EVVC. Mooi affiche heet dat dan waar scheidsrechter Schelsema om 14.30 uur fluit voor het begin.

Heeswijk – Rhode
Geen topper zal de eeuwig nuchtere Heeswijk trainer Marc van de Ven zeggen, wel een leuke ontmoeting. Heeswijk verloor zondag met 3-1 bij Volharding. Rhode doet het uitstekend en prijkt met drie winstpartijen op de eerste plaats. Doelman Paul van Heesch heeft zelfs niet één keer de bal uit het net hoeven te rapen. Zondag volgt voor Rhode een soort van lakmoes proef. Winst op Balledonk is tenslotte maar aan weinigen voorbehouden. Van de Ven: "Afgelopen zondag gaven we de wedstrijd in de laatste wedstrijd in de slotfase weg, Volharding was in staat om meer te brengen en leverde meer kwaliteit dan ons. Uiteindelijk een terechte nederlaag. Zondag mogen we ons proberen te revancheren tegen de beste ploeg van dit moment: Rhode. Even verrassend als knap om tot dusver alle te winnen en dat zelfs zonder tegendoelpunt. Deze week dienen we extra arbeid te leveren om zondag wel tot de laatste seconden voor een goed resultaat te knokken."



Erp - Volharding van twee seizoenen geleden

Erp- Volharding
Het team van Erp trainer André Cornelissen is erg wisselvallig momenteel. Na de 4-0 winst op Helvoirt vorige week, ging zijn ploeg zondag volledig door de hoeven en verloor met 5-1 bij Emplina in Empel. Zondag komt Volharding naar Erp dat na de 3-1 winst zondag op Heeswijk weer terug op de rails lijkt te zijn. Erp kan zich in de handen wrijven met deze tegenstander die na degradatie uit de eerste klasse weer terugkeerde in de tweede klasse. Cornelissen: "Het overkomt ons helaas. We moeten gaan scoren, kansen komen er vaak genoeg. Die kansen echter creëren we ook zelf, dus dat is dan weer goed."

SSS'18 – EVVC
De ploeg uit Vinkel kwam zondag niet tot scoren. Door dit gelijke spel werd Rhode koploper. Ach, we horen het u zeggen het is nog lang geen 27 mei en terecht. SSS'18 is nog wisselvallig en degradeerde vorig seizoen gebroederlijk met grote concurrent Volharding weer terug naar de tweede klasse. Op zich knap van SSS'18 waar geen gekke dingen gebeuren om je op dit niveau te handhaven. De ploeg die dit jaar trainer Ruud Vermeer inlijfde won de giga opener uit bij Volharding en klopte afgelopen zondag Venhorst in eigen huis. EVVC weet wat het te doen staat en is natuurlijk de te kloppen favoriet.

TGG – Venhorst
De wedstrijd is verplaatst naar 12 november in verband met het 75 jarig bestaan van Venhorst. Misschien ook wel goed uitkomend voor TGG dat zondag het duel in Waalwijk gestaakt zag wegens een fiks opstootje.

Programma tweede klasse H 
-Helvoirt-Emplina
-Prinses Irene-Margriet
-Heeswijk-Rhode
-SSS'18-EVVC
-Erp-Volharding
-TGG-Venhorst
-BVV/Tim-infra-H-WSC

Stand tweede klasse H:
1. Rhode 3-9
2. EVVC 3-7
3. Emplina 3-6
4. BVV 3-6
5. SSS'18 3-6
6. Volharding 3-6
7. Prinses Irene 3-5
8. Heeswijk 3-4
9. Erp 3-3
10. Margriet 3-3
11. WSC 3-1
12. Helvoirt 3-1
13. TGG 3-0
14. Venhorst 3-0

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant