Sasja van Wanrooij.
Sasja van Wanrooij.

'Mijn belangrijkste doel was om me te laten zien'

Sport 208 keer gelezen

OSS | Taekwondoka Sasja van Wanrooij heeft afgelopen weekend zilver gepakt tijdens het EK cadetten in Boedapest. De 14-jarige Heesche traint bij Sportcentrum Tapia en deed in de Hongaarse hoofdstad mee in de klasse onder 55 kilo.

door Leon Voskamp

Sasja kwam maandagavond op Schiphol aan en meldde zich diezelfde avond nog bij Sportcentrum Tapia in Oss. Ze had ook tijd voor een interview met ondergetekende. "Ik kijk terug op een goed en gezellig toernooi. Met de Nederlandse selectie reisden we een week eerder naar Boedapest en iedere dag stond er een andere categorie op het programma. De laatste dag was ik aan de beurt. Er deden zo'n 25 sporters mee uit allerlei landen. Ik versloeg vier tegenstanders en bereikte de finale. Iedere wedstrijd was ik nerveus, want je staat toch tegenover een andere tegenstander met een andere techniek." In de finale kwam ze tekort, maar ze is wel erg blij met een zilveren plak. "Voor aanvang van het EK had ik gehoopt op een medaille, maar je weet nooit hoe het gaat lopen. Mijn belangrijkste doel was om me te laten zien en een goede indruk achter te laten. Ik wilde niemand teleurstellen. Ik ben blij dat ik het goed heb gedaan en ben een mooie ervaring rijker. Geen goud is jammer, maar ik ben tevreden met mijn tweede plek."

Reacties
Haar vader filmde haar wedstrijden en liet die live op social media zien. "Het was leuk dat veel mensen mijn prestaties hebben gevolgd. Na de finale heb ik veel leuke reacties gehad. Mensen vonden het mooi dat ik zo ver was gekomen en een zilveren medaille heb gepakt. Ook de mensen van de sportschool zijn trots. Overigens was het fijn dat ik mijn trainer tussen de wedstrijden kon bellen. Ik kreeg goede tips en daar heb ik zeker iets aan gehad." De zilveren plak op het EK is één van de hoogtepunten in haar carrière. "Ik heb aan veel wedstrijden meegedaan en ook diverse prijzen in de wacht gesleept. Deze medaille komt in mijn prijzenkast, maar dan wel aan de voorkant."

Toekomst
Sasja -leerlinge van Het Hooghuis locatie West- is vrijwel iedere dag met haar sport bezig. Maandag, woensdag en vrijdag traint ze bij Tapia, dinsdag doet ze aan krachttraining en donderdag traint ze regelmatig in Eindhoven. Zaterdag sluit ze aan bij de training van de nationale selectie. "Ik vind het een mooie sport en wil volle bak doorgaan. Mijn doel is om aan grote toernooien mee te doen en mijn spel te verbeteren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant