Tom Berendsen.
Tom Berendsen.

Tom Berendsen (sv TOP): 'Ik leer snel en blijf altijd hard werken'

Voetbal 1.372 keer gelezen

OSS | Tom Berendsen is dit seizoen één van de grote talenten in de selectie van sv TOP. De 18-jarige Ossenaar is erg blij met de kans die hij krijgt van trainer Chris van den Dungen. "TOP is mijn club. Ik wil hier graag een basisplaats veroveren en laten zien dat ik een beetje kan voetballen."

Berendsen begon met voetballen in de F-jeugd bij sv TOP en maakte in de E-jeugd de overstap naar de proftak van TOP Oss. Hij voetbalde twee jaar bij N.E.C. / FC Oss, maar in de C-jeugd keerde hij terug bij sv TOP. "Daar heb ik de jeugdopleiding doorlopen en vorig jaar kreeg ik aan het einde van het seizoen al een paar de kans om in het eerste elftal te voetballen. Dit jaar zit ik samen met een aantal leeftijdsgenoten in de selectie. Bij TOP krijgt de jeugd altijd de kans." Hij vervolgt: "Ik ben blij met Chris van den Dungen als trainer. Een goede coach die jeugdige voetballers nooit links laat liggen, maar ze een serieuze kans geeft. Het is ook een fijne vent waar ik goed mee kan praten en die zich ook tussen de spelers mengt."

Hard werken
De talentvolle box-to-box middenvelder is nog niet verzekerd van een basisplaats, maar merkt dat zijn spel met stapjes vooruit gaat. "De stap van de jeugd naar de senioren is groot. Fysiek is er natuurlijk een verschil, maar ook qua slimmigheidjes. Maar ik geef mijn ogen en oren goed de kosten en ik luister naar tips van ervaren spelers. Ik leer snel en blijf altijd hard werken. Dan komt de kans vanzelf."

Competitie
Met twee punten uit drie duels is TOP wisselvallig begonnen aan de competitie. Zondag komt Sc 't Zand op bezoek in Oss. "Het loopt wat stroef tot nu toe in de competitie. Ik kan de vinger niet op de zere plek liggen. Maar we hebben genoeg kwaliteit in de spelersgroep en de sfeer is goed, dus we gaan echt wel richting de middenmoot."

Eerste klasse C:
1. DESO 3-9
2. Best Vooruit 3-7
3. AWC 3-6
4. Brabantia 3-6
5. HVCH 3-5
6. Nemelaer 2-4
7. FC Tilburg 3-4
8. Alverna 3-4
9. DOSKO 3-3
10. SC 't Zand 3-3
11. TOP 3-2
12. Rood-Wit W 3-1
13. Oirschot Vooruit 3-1
14. Gestel 2-0

DESO - DOSKO
SC 't Zand - TOP
HVCH - FC Tilburg
Best Vooruit - Rood-Wit W
Brabantia - Oirschot Vooruit
Alverna - Gestel
Nemelaer – AWC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant