Willem Roefs. (Archieffoto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH wint mede dankzij benutte penalty's van FC Tilburg

Voetbal 1.282 keer gelezen

HEESCH | HVCH draait goed mee in de subtop van de eerste klasse C. De Heeschenaren hadden het thuis niet eenvoudig tegen FC Tilburg, maar sleepten wel drie punten in de wacht: 3-1.

De eerste twintig minuten was HVCH de betere ploeg. FC Tilburg werd onder druk gezet en de Heeschenaren kregen een aantal kansjes. In de 21ste minuut waren het echter de gasten die op voorsprong kwamen. Een fout in de defensie werd genadeloos afgestraft: 0-1. HVCH was de tien daaropolgende minuten de controle kwijt en de Tilburgers waren vooral vanuit hoekschoppen en vrije trappen gevaarlijk. In het slot van de eerste helft liet HVCH herstel zien en in de tweede helft werd er verder gegaan waar het de wedstrijd mee was gestart: aanvallen.

Strafschoppen
Twee penalty's waren er nodig voor HVCH om op voorsprong te komen. Twee keer wees de scheidsrechter na een handsbal naar de stip, twee keer benutte centrale verdediger Willem Roefs het buitenkansje. Een klein kwartier voor tijd was het duel beslist toen Lars van Lee een voorzet van Jeffrey van Uden binnen werkte. "Als we iedere wedstrijd brengen wat we vandaag hebben gebracht, dan kunnen we het iedereen lastig maken", aldus HVCH-trainer Maarten van Vugt. "Als is het lastig inschatten wat het niveau van de tegenstanders in deze klasse is."

Opstelling HVCH: Mike van Nuland, Jordy Spooren, Willem Roefs, Vince Minten, Robin van Eldijk, Joey Vissers (72. Bram Wonders), Roy Vissers, Jeffrey van Uden, Jordy Veld (72. Yannick van den Berg), Lars van Lee en Mustafa Seddiqi (65. Joris Frunt)