DAW won van Boekel Sport. (Foto: Ingrid Willems)

3D: Rob Manders doet 'rood' Berghem Sport veel pijn, DAW en Volkel winnen met geluk

Voetbal 1.636 keer gelezen

Na een paar grauwe herfstweken was het vandaag fantastisch weer om te voetballen. De zon scheen, de temperatuur was heerlijk en zo nu en dan zorgde een verfrissend briesje voor wat afkoeling. De ochtenddauw verdampte als sneeuw voor de zon. Om 14.30 uur mochten de teams in de derde klasse E allen vol goede moed aantreden. Gescoord werd er echter niet veel in de regio. Alleen in Handel werd het een doelpuntenfestijn. Met 7-1 werd daar gewonnen van Berghem Sport. In Oploo staat momenteel de tap open, daar wist Excellent de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Met 3-2 werd Vianen Vooruit verslagen.

Handel - Berghem Sport 7-1
Berghem Sport stond na 40 minuten nog maar met negen spelers op het veld. Jeffry van Oss ontving na zo'n 35 minuten voetballen een gele kaart vanwege praten en ging daarna door tegen de scheidsrechter. Volgens de arbiter werd er een duw gegeven en de aanvaller moest vertrekken. Donny van Herpen kreeg vijf minuten later direct rood na een duel op het middenveld waar hij er in de ogen van de arbiter te hard inging. "Daar stonden we dan met negen man en een 2-0 achterstand. Voor rust werd het ook nog 3-0 en in de tweede helft hadden ze snel af mogen fluiten. Handel wilde niet al teveel risico nemen en wij konden ons alleen maar beperken tot verdedigen. Al hadden wij bij een 3-0 stand een penalty moeten krijgen en uit de daaropvolgende counter was een voorzet honderd procent zeker achter geweest. De bal kwam in eerste instantie zelfs tegen de winkelhaak aan", zegt Berghem Sport-trainer Dennis Kroes. Hij hoopt deze wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten en richt zich op volgende week zondag. Dan is zijn oude club Vianen Vooruit de tegenstander. "Naast de 7-1 (doelpunt Berghem Sport door Jordi Verhagen, red.) heb ik door de rode kaarten nog ergere schade opgelopen. Volgende week voor mij een bijzondere wedstrijd en voor ons de kans op sportieve revanche. Het moet dit seizoen toch een keer gaan lukken om te winnen." Bij tegenstander Handel was Rob Manders de grote man. Hij maakte de eerste vier treffers, zag daarna Jordi Beekmans en Mark de Waard scoren en prikte ook de 7-1 erin.

Nooit Gedacht - Hapse Boys 0-0
Vorige week kreeg de selectie uit Haps een weekend rust, de wedstrijd werd afgelast door het slechte weer. Deze week kon er gelukkig wel gevoetbald worden, of gelukkig? Met een saaie 0-0 kregen de bezoekers een zware dag in Geffen. Nooit Gedacht kreeg nog wat kansen en raakte de paal maar tot scoren wist geen van beide teams te komen. Door Haps werd Martijn Broeks tot man of the match gekozen. Nooit Gedacht-trainer Wolf Wannet: "We hebben kansen genoeg gehad, maar niet gescoord. Achterin hebben we niets weggegeven. Maar als je wil winnen, moet je scoren en dat hebben we niet gedaan."

Excellent - Vianen Vooruit 3-2
Feest in Oploo. Na drie achtereenvolgende nederlagen heeft Excellent eindelijk gewonnen. Een spannende wedstrijd tegen Vianen Vooruit zorgde voor een 3-2 overwinning. Excellent leek door twee goals in de tweede helft op de overwinning af te stomen, maar Vianen gooide roet in het eten door in de 94ste minuut de gelijkmaker te scoren. Toch wist Excellent, diep in blessuretijd nog de overwinning binnen te slepen door een goal van de ingevallen Chris Van Duynhoven. De andere goals werden gescoord door Frans Cuppers en Roel Verberk. Trainer John Janssen was logischerwijs content met de uitslag. "Een mooie overwinning op basis van wilskracht." Door de overwinning staat het team uit Oploo nu tiende.

Sparta'25 - Vitesse'08 3-1
Gennep is in mineur. Voor de derde maal op rij is vandaag verloren, ditmaal werd het in Beek en Donk 3-1. Met rust keek Vitesse al tegen een 2-1 achterstand aan, in de tweede helft breidde Sparta dat uit naar 3-1. De nederlaag betekent een elfde plaats voor Vitesse'08. Hoewel het water nog niet tot de lippen staat is een overwinning volgende week wel gewenst. Die moet dan worden gepakt tegen Handel, dat vandaag met 7-1 won.

NIjnsel/TVE Reclame - Stormvogels'28 1-0
Nijnsel/TVE Reclame heeft vandaag gewonnen met 1-0 van Stormvogels'28. Een domper voor Stormvogels dat door de nederlaag twee plekken zakt op de ranglijst naar de achtste plaats. De score werd pas in de tweede helft geopend. Volgende week wacht Boekel Sport voor de Stormvogels. Kat in t bakkie zou je op basis van de ranglijst zeggen, Boekel Sport staat namelijk nummer laatst. Al kunnen in deze competitie gekke dingen gebeuren.

DAW - Boekel Sport 2-1
Boekel Sport verloor in Schaijk met 2-1 van DAW. Bart Vos (12e minuut) en A-speler Siem van Merwijk (87ste) tekenden voor de Schaijkse treffers. Twan Merks maakte na 52 minuten de 1-1. Een terechte overwinning was het volgens DAW-trainer Rob van der Ven niet. "Nee, wij waren de eerste helft beter, maar Boekel Sport de tweede. Een gestolen overwinning van ons, een gelijkspel was terecht geweest." Boekel Sport-trainer John Elbers: "Het was na de 1-1 wachten op de 1-2, maar vlak voor tijd kregen we de deksel op onze neus."

Foto's: Ingrid Willems.

Olympia'18 - Volkel 0-1
In Boxmeer kwam op deze heerlijke nazomermiddag nummer 1 Volkel de strakke grasmat opzoeken. Met vier overwinningen uit vier moest dat vandaag ook wel lukken. Uiteindelijk bleek dit ook het geval, maar een makkelijke wedstrijd werd het niet voor Volkel. In de tweede helft kreeg Olympia'18 veel kansen via onder andere Douwe Zwaan, Mustafa Yilmaz en Okki van Dalen maar tot scoren kwamen ze niet. Door de overwinning blijft Volkel -waar Bram van de Locht scoorde- de onbetwiste nummer een van de competitie, Olympia'18 moet genoegen nemen met een zesde plaats. "Keeper Tomek Kuijpers was bij ons man van de wedstrijd en dat zegt genoeg. We hadden een offday", aldus Volkel-trainer Tom van Dalen.