SBV - MOSA'14.
SBV - MOSA'14.

5D: Sterke eerste helft is voldoende voor derbywinst MOSA'14 tegen SBV

Voetbal 1.508 keer gelezen

HAREN | Het doel van MOSA'14 dit seizoen is om verzorgd voetbal op de mat te brengen. Dat lukte zondagmiddag in de eerste helft tegen SBV, maar in de tweede helft was het de Harense formatie die sterk op kwam zetten. SBV kwam kwaliteit tekort om een goed resultaat neer te zetten, maar liet toch zien dat je door hard werken het een tegenstander ook moeilijk kan maken. Het duel eindigde in 1-3.

Van SBV mogen dit seizoen geen wonderen worden verwacht. De club uit één van de kleine kernen in de gemeente Oss had afgelopen zomer al flink wat moeite om een selectie samen te stellen. Kijkende naar de selectie van de nieuwe trainer John Putters springt eigenlijk alleen Berry Knipping eruit. Zijn broer Jaimy voetbalt tegenwoordig bij Berghem Sport en Berry is met zijn ervaring van veel waarde voor SBV. Voetballend gezien is hij ook veruit de beste speler. Bij MOSA'14 zit er meer ervaring in de ploeg, waarbij spits Rens van den Heuvel de meest bekende speler is. 

Voetballend sterk
Onder de nieuwe trainer Arno Willems is MOSA'14 ineens een leuke ploeg om naar te kijken. Het doel van de coach is om de toeschouwers waar voor hun geld te geven met aantrekkelijk voetbal. Dat kwam in de eerste helft ook goed naar voren, want voetballend was MOSA'14 stukken beter dan de tegenstander uit Haren. Via Tom Appelboom werd het 0-1, maar aan de andere kant liet Jordy van Outvorst een grote kans liggen om -tegen de verhouding in- de stand gelijk te trekken. Na goed voorbereidend werk van Nicky Hoeks was het vervolgens aan de andere kant al snel 0-2 door de talentvolle Stan Koenders.

Fysiek spel SBV
Toen Appelboom er in de tweede helft 0-3 van maakte, leek SBV rijp te zijn voor de slachtbank. Niets bleek minder waar, want SBV stroopte de mouwen op en liet zien geen zin te hebben in een kansloze nederlaag. De 1-3 zou ook vallen toen Aron Hoefnagels een corner direct op doel trapte en doelman Stijn Liefkens de bal tegen zijn eigen touwen bokste. Een paar minuten later ontsnapte Van Outvorst aan de linkerkant, maar werd zijn snoeiharde uithaal prachtig gekeerd door Liefkens. Het spel golfde op en neer, maar in de stand kwam geen verandering meer. SBV-trainer John Putters kon onmogelijk tevreden zijn over het spel van zijn ploeg en de eerste helft, maar ongetwijfeld wel over de vechtlust in het tweede bedrijf.

Arno Willems
MOSA'14-trainer Arno Willems zag zijn ploeg in de tweede helft ver terugzakken. "We hebben ons hoofd verloren door een stukje druk van de tegenpartij. Er komt dan stress in de ploeg, er valt een tegendoelpunt en dan geef je het helemaal uit handen. Het is zaak om het goede spel langere tijd vol te houden." Kijk voor een langer interview in het filmpje hieronder.

Vijfde klasse D:
HRC'14 - Maaskantse Boys 3-0
SBV - MOSA'14 1-3
RKVSC - DSS'14 7-1
SCZ - Hedel 1-2
Heerewaarden - Jan van Arckel 1-1
Ophemert - OSC'45 1-3
Ravenstein - Wadenoijen 2-1

1. Jan van Arckel 4-10
2. MOSA'14 4-10
3. Ravenstein 3-9
4. OSC'45 4-8
5. Wadenoijen 4-7
6. Hedel 3-6
7. Maaskantse Boys 4-6
8. SCZ 4-5
9. DSS'14 4-4
10. Heerewaarden 4-4
11. RKVSC 4-3
12. HRC'14 4-3
13. SBV 4-1
14. Ophemert 4-0

HRC'14 - SBV
RKVSC - Maaskantse Boys
DSS'14 - MOSA'14
Hedel - Jan van Arckel
SCZ - Ophemert
Heerewaarden - Wadenoijen
Ravenstein - OSC'45

SBV - MOSA'14.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant