Paul van Lith. (Foto: Facebook Ulysses)
Paul van Lith. (Foto: Facebook Ulysses)

El Fenómeno Paul van Lith: 'Er komt ook geluk bij kijken'

Voetbal 1.544 keer gelezen

MEGEN | Dé man in vorm in de vierde klasse G is Paul van Lith. De 29-jarige spits scoorde in de eerste vier wedstrijden acht doelpunten voor Ulysses. De Megenaren scoorden negen keer, dus dat wil wel zeggen hoe belangrijk de in Den Bosch woonachtige aanvaller is. "Dat het zo goed loopt, komt voor mij niet geheel als een verrassing."

Van Lith speelde in de jeugdopleiding van RKSV Margriet en maakte vanuit die vereniging de overstap naar TOP Oss. Hij keerde vervolgens terug bij Margriet en na een aantal jaar in het eerste gevoetbald te hebben, vertrok hij naar Alverna. Het laatste jaar was hij vaak geblesseerd en toen hij opnieuw terugkeerde bij Margriet, was ook dat seizoen geen groot succes. Vier jaar geleden ging hij in de vijfde klasse bij Ulysses voetballen. Daar speelt hij nog steeds, al is het nu in de vierde klasse. "Ik zit hier goed bij Ulysses, een gezellig klein clubje. Een voordeel voor mij is dat ik maar één keer in de week hoef te trainen. Het is voor mij ook geen doel meer om hogerop te gaan."

Productieve spits
Met acht goals staat hij hoog bovenaan in de topscorerslijst. "Maar de laatste jaren liep ik bij Ulysses in de vijfde klasse ook al meer dan 1 op 1, al ben ik anderhalf jaar geblesseerd geweest. Dat het dit seizoen zo goed loopt, is dan ook niet helemaal een verrassing. Maar het is niet alleen een stukje kwaliteit, er komt ook een portie geluk bij kijken. Afgelopen zondag tegen OKSV scoorde ik bijvoorbeeld twee keer, maar die ballen kreeg ik gelukkig voor mijn voeten."

Handhaving
Ulysses wil zich dit seizoen handhaven in de vierde klasse. "We zullen als nieuwkomer denk ik onderin gaan eindigen, maar we werken er hard voor om proberen rechtstreeks erin te blijven. Het is nog moeilijk inschatten hoe sterk de andere ploegen zijn. Zondag ontvangen we Achilles Reek en die ploeg heeft ook zes punten. Ik heb nog nooit meegedaan tegen die ploeg, maar ik heb ze wel aan het werk gezien. Een stugge ploeg en knap dat ze vorig jaar in de vierde klasse zijn gebleven. Op papier zijn ze denk ik iets sterker dan ons, maar wij gaan keihard werken om ze thuis te pakken."

Vierde klasse G:
1. Herpinia 4-10
2. Constantia 4-10
3. Juliana Mill 4-9
4. SDDL 4-9
5. Achates 4-7
6. Achilles Reek 4-6
7. Ulysses 4-6
8. SIOL 4-5
9. HBV 4-5
10. SES 4-4
11. Milsbeek 4-4
12. DSV 4-3
13. Heijen 4-1
14. OKSV 4-0

Ulysses - Achilles Reek
SDDL - Juliana Mill
Achates - HBV
SES - SIOL
Milsbeek - OKSV
DSV - Constantia
Herpinia - Heijen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant