Dennis Kroes. (Foto: Ad Megens)
Dennis Kroes. (Foto: Ad Megens)

Kroes: 'Berghem Sport is gebrand op een goed resultaat'

Voetbal 1.264 keer gelezen

BERGHEM | Berghem Sport is matig begonnen aan het nieuwe seizoen in de derde klasse D. In de eerste vier wedstrijden werden er maar twee punten gepakt. Dieptepunt was afgelopen zondag toen er met 7-1 werd verloren van Handel. Komende zondag gaat trainer Dennis Kroes met zijn ploeg naar zijn oude club Vianen Vooruit. "Voor ons telt maar één ding: sportieve revanche nemen."

Het doel van Berghem Sport was om dit seizoen mee te draaien in de top drie. Na vier wedstrijden moet de doelstelling al worden bijgedraaid. "Die top drie zetten we uit ons hoofd, we moeten eerst eens een wedstrijd gaan winnen. Dan keert het vertrouwen terug en wellicht dat we dan een serie neer kunnen zetten. De spelersgroep heeft veel kwaliteit, dus ik heb er vertrouwen in dat de overwinning snel gaat komen." Kroes kan zondag niet beschikken over Donny van Herpen en Jeffry van Oss. Beide aanvallers kregen in de wedstrijd tegen Handel al voor rust een rode kaart. Van Herpen is voor drie duels geschorst, Van Oss voor zes wedstrijden. "Donny is een jongen met zeer specifieke kwaliteiten en kan twee man bezighouden. Jeffry heeft een jaar niet gevoetbald, maar was op de goede weg terug. Nu krijgt hij weer een tegenslag, maar je moet af en toe ook gewoon meer je verstand gebruiken. We hebben een brede doelgroep en de vervangers staan klaar."

Matige start
Kroes baalt ervan dat de goede voorbereiding geen vervolg heeft gekregen in deze competitie. "Als ik kijk hoe we trainen en hoe gretig de spelers zijn, dan is het jammer dat dat er tijdens wedstrijden nog niet uitkomt. Het moet snel een keer onze kant opvallen. In de voorbereiding heeft de ploeg goede dingen laten zien. Maar aan de andere kant waren we in de beker ingedeeld met mindere ploegen als FC Schadewijk, Ulysses en SBV. Dat heeft wellicht zand gestrooid in onze ogen. In deze sterke derde klasse gaat het er anders aan toe."

Vianen Vooruit
Kroes reist zondag af naar Vianen Vooruit, de club waar hij drie jaar trainer was. "Ik heb er een prachtige tijd gehad en we waren succesvol. Nog regelmatig heb ik contact met spelers en stafleden. Maar hoe leuk Vianen Vooruit ook is, zondag wil ik drie punten pakken met Berghem Sport. Iedereen is gebrand op een goed resultaat."

Derde klasse D:
1. Volkel 4-12
2. Sparta'25 4-10
3. Nijnsel 4-9
4. Handel 4-8
5. DAW 3-6
6. Olympia'18 4-5
7. Nooit Gedacht 4-5
8. Stormvogels'28 4-4
9. Vianen Vooruit 4-3
10. Excellent 4-3
11. Vitesse'08 4-3
12. Hapse Boys 3-2
13. Berghem Sport 4-2
14. Boekel Sport 4-1

Vianen Vooruit - Berghem Sport 
Nijnsel - Volkel
Sparta'25 - Hapse Boys
Stormvogels'28 - Boekel Sport
Handel - Vitesse'08
Excellent - Nooit Gedacht
Olympia'18 – DAW

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant