Afbeelding

Vincent Buijssen zondag met Woezik tegen Gemert: 'Gemengde gevoelens'

Voetbal 828 keer gelezen

GEMERT/WIJCHEN| Vincent Buijssen keert zondag weer terug op Sportpark Molenbroek in Gemert. Dat doet hij in zijn nieuwe hoedanigheid als speler van Woezik. De aanvaller uit Hegelsom speelde daarvoor drie seizoenen voor de zwart-witten. 

Door: Willy Rooyakkers

Toen Vincent Buijssen overkwam van Volharding naar Gemert werden er geen wonderen van hem verwacht want vanuit een 2e klasser naar een hoofdklasser is het altijd maar weer afwachten hoe een speler zich ontwikkelt. Buijssen had echter geen enkele moeite met het niveau, haakte meteen aan en werd zelfs al snel een bepalende speler met zijn heerlijke doelgerichte acties. Buijssen: "Het eerste jaar in Gemert was echt geweldig. Ik was samen gekomen met Thijs van Pol en Youri van Brussel, het liep als een trein. We hadden dat jaar gewoon kampioen moeten worden. Uiteindelijk misten we de titel op een haartje. In mijn tweede seizoen begon ik ook erg goed aan de voorbereiding. Ik was fit en scoorde aan de lopende band. Toen kwam echter die k..blessure."

Anderhalf jaar
De aanvaller had last van pijn in buik/lies-streek maar niemand kon hem daar echt vanaf helpen. "De medische staf van Gemert hielp me zo goed mogelijk maar ik bleef maar last houden. Uiteindelijk ben ik daar misschien wel anderhalf jaar zoet mee geweest." Ruim een jaar na het ontstaan van zijn klachten werd Buijssen geopereerd. Hij had toch een liesbreuk. "Dan krijg je ook nog een pittige ingreep voor je kiezen, dat is nu eigenlijk precies een jaar geleden. Na de winterstop was hij eindelijk weer medisch fit verklaard. Alleen om dan als grillige, op gevoel spelende, aanvaller meteen in topvorm te zijn is best lastig. "Ja, dat is lastig. Ik wilde zelf echt niets liever dan dat. Uiteindelijk uitte zich dit erin dat ik een wat mindere aanbieding kreeg van Gemert. Ik kon dat op zich wel begrijpen maar ik had ook zoiets van dat ik beter ergens anders een nieuwe start kon maken. Voor mijn gevoel was ik toch nog wat aan het sukkelen. Toen kwam Woezik voorbij. Alles bij elkaar maakt het dat ik met een beetje gemengde gevoelens terugkijk op mijn tijd bij Gemert."

Middenveld
Ondertussen is Vincent Buijssen weer helemaal fit. "Ja, ik ben nu echt weer de oude. Onze trainer Ton Kosterman heeft gekozen voor een ander systeem nu de laatste weken. Daardoor speel ik in een 4-4-2 systeem aan de rechterkant van het middenveld. De eerste keer dat ik daar speelde ging ik helemaal kapot maar inmiddels ben ik eraan gewend. We hebben een slechte start gehad van de competitie maar uit de laatste drie duels hebben we zeven punten gepakt. Natuurlijk wordt het zondag in Gemert een lastige wedstrijd maar ik je zeggen dat ik er heel veel zin in heb. Met sommige jongens heb ik ook nog wel contact en zo."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant