Pim de Vries. (Foto: Robert Verboon)
Pim de Vries. (Foto: Robert Verboon)

Pim de Vries: 'We gaan zeker meedoen om de titel'

Sport 1.016 keer gelezen

'S-HERTOGENBOSCH | Hij is pas 22 jaar, maar al wel bezig aan zijn zesde seizoen op het hoogste niveau. Pim de Vries is in dienst bij New Heroes Basketball en afkomstig uit de Bossche jeugdopleiding. Redacteur Leon Voskamp bezocht afgelopen week de wedstrijd tussen de Bosschenaren en Aris Leeuwarden (88-47) en sprak na afloop met de Osse topsporter.

Het was de eerste professionele basketbalwedstrijd ooit die ik bezocht en ik was positief verrast over de sfeer in De Maaspoort in Den Bosch. Het entertainment is gekopieerd uit Amerika en tijdens de wedstrijd was er volop harde muziek, er waren lichtshows en uiteraard ontbraken de cheerleaders niet. Het niveau was ook best aardig, al is het uiteraard niet te vergelijken met de Amerikaanse NBA.

Hard werken
Pim de Vries mocht niet starten van de nieuwe trainer Silvano Poropat, maar kreeg zowel voor als na de pauze wel speeltijd van de Kroaat. Met twee punten viel hij aanvallend niet op, maar met zijn harde werken en verdedigende kwaliteiten was hij wel belangrijk voor de ploeg. "In de beperkte minuten moet ik me laten zien en ik baal ervan dat ik niet al mijn kansen heb verzilverd. Maar over het algemeen was mijn inbreng goed in deze wedstrijd", zei De Vries na afloop.

Kampioenschap
Met Poropat staat er een bekende en strenge trainer voor de groep. "Hij is ervaren en ook duidelijk. Dat vind ik fijn als speler omdat ik graag hoor wat mijn verbeterpunten zijn. Van de start dit seizoen had ik iets meer verwacht, maar we hebben in de groep ook meerdere nieuwe spelers. In het begin moesten we aan elkaar wennen, maar nu staat er een ijzersterk team. We gaan denk ik zeker meedoen om het kampioenschap. Als we dat niet halen, moeten we teleurgesteld zijn."

Ontwikkelen
De Vries begon in zijn eigen woonplaats met basketballen bij OBC toen hij zeven jaar was. Zijn ouders speelden vroeger op een redelijk hoog niveau en vader Wouter richtte een jeugdteam op. Als tiener toonde EiffelTowers (nu New Heroes Basketball) interesse en hij ging op een hoger niveau basketballen. Hij ontwikkelde zich er sterk en kreeg een uitnodiging voor het EK onder 16 jaar. In totaal speelde hij vier keer een jeugd-EK. Dit seizoen is het zesde in de hoofdmacht van de 1.94 meter lange Ossenaar. Hij heeft voor volgend seizoen een optie in zijn contract. Hij won één Nederlandse titel met de Bosschenaren, één keer de beker en twee Supercups. "Ik speel iedere wedstrijd zo'n tien tot twaalf minuten, maar het is uiteraard mijn doel om basiskracht te worden. Ik ben pas 22 jaar en trots dat ik speler van New Heroes Basketball ben. Tijdens trainingen en wedstrijden blijf ik me ontwikkelen. Ik werk er hard voor om een betere speler te worden." Al te ver in de toekomst kijken wil De Vries niet. "Ik richt me op New Heroes Basketball. Vroeger droomde ik van de NBA, maar dat heb ik uit mijn hoofd gezet. Ik had dan al verder moeten zijn in mijn ontwikkeling. Het buitenland sluit ik in de toekomst zeker niet uit, want het lijkt me een mooie ervaring om mee te maken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant