Deelnemers aan de marathon van New York.
Deelnemers aan de marathon van New York.

Osse marathonlopers: 'Het was een geweldige ervaring'

Sport 3.347 keer gelezen

OSS | The TCS New York City Marathon stond afgelopen zondag op het programma. De bekende marathon trekt sportievelingen uit heel de wereld en ook uit Oss en omgeving. Lamber Hendriks, Berry Hendriks, Michael Hendriks, Joep Kemkens, Mark de Mol, Coen Post, Tonny van Hees, Marij van Peer en Harm van der Pas deden mee en haalden allen de finish. Een gesprek met drie van de sportievelingen.

Van der Pas spreekt van een ongekende ervaring. "Hoe de stad New York dit evenement omarmt is ongekend. Het is een enorm evenement en er stonden twee miljoen mensen langs de kant. Ondanks de regen stond het rijen dik. Zoiets kan alleen maar in Amerika. De New Yorkers verdienen een compliment."

Grappige teksten
Hij genoot van de sfeer, maar zag wel enorm af tijdens het lopen. "Het was zwaar. De vele stukken vals plat en een stuk of vijf killing bruggen waren soms geen pretje. Ze waren voor mij funest voor een goede tijd. Ik ging helemaal stuk. Maar het publiek zweepte me telkens weer op door mijn naam te schreeuwen met daarbij opbeurende of grappige teksten. Van jong tot oud, de mensen waren enthousiast. Dat heeft misschien wel bij iedereen die meedeed de meeste indruk gemaakt."

Kick
Marij van Peer genoot intens van het lopen. "Het was geweldig. Rijen dik super enthousiaste mensen die je toeroepen zoals 'You can do it Marij'. Er was live muziek en we zagen dj's hun plaatjes draaien. Het lopen tussen de wolkenkrabbers met zo'n 70.000 lopers was indrukwekkend. Ook over de bruggen rennen met het machtige uitzicht gaf een enorme kick."

'Mentaal spelletje'
Mark de Mol hoorde zijn naam ook vaak uit de monden van toeschouwers. "Het is bizar wat dit sportevenement met een stad als New York doet. Ik heb op een dag nog nooit zo vaak mijn naam horen schreeuwen, iedere meter was het 'Go Mark' of 'Come on Mark'. Ik ben heel blij dat ik de marathon van New York gelopen heb, maar wat was het pittig. Het is echt een fysiek en mentaal spelletje met jezelf."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant