DESO speelde afgelopen zondag tegen TOP. (Foto: Ad Megens)
DESO speelde afgelopen zondag tegen TOP. (Foto: Ad Megens)

Spelers DESO 5: 'We willen met een nieuw bestuur de club weer laten groeien'

Sport 11.812 keer gelezen

OSS | Het nieuws dat voetbalvereniging DESO mogelijk het eerste elftal terugtrekt of zelfs helemaal stopt, is het gesprek van de dag bij voetballiefhebbers in Oss en wijde omgeving. Als het aan spelers van DESO 5 ligt, gaat hun geliefde club echter gewoon door. "DESO zit in ons hart en we gaan graag verder."

Afgelopen zondag vond er na de derby tegen sv TOP een vechtpartij plaats in de kantine van DESO. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat agenten rond 19.00 uur het sportpark betraden. "We kregen een melding van een vechtpartij, maar toen we kort daarop arriveerden werd er niet meer gevochten. Met verschillende personen hebben we daar gesproken. Er is vooralsnog niemand aangehouden en ook van aangiften is op dit moment geen sprake." De spelers van DESO 5 geven toe dat er is gevochten tussen spelers van het team en onder andere voetballers van het eerste elftal. "Er zijn geruchten dat de hele kantine is verbouwd, maar daar is niets van waar. Het was een opstootje, maar er is niemand gewond geraakt. Het is ook bijgepraat met de jongens", aldus één van de spelers. "We worden nu weggezet als een team met enorm tuig en dat we allemaal boeven zijn. Maar in al die jaren dat we bij DESO voetballen, hebben we nog nooit ruzie gehad met wie dan ook. Het is onze hobby en we willen gewoon een lekker potje voetballen. We voelen ons nu weggejaagd door de vereniging. Zo voelen we dat al langer. Zo zijn we zondag niet welkom in de kantine vanwege een besloten feest." Over de oorzaak van de vechtpartij zijn ze kort. "Er zijn duidelijk grenzen overtreden door een aantal individuen buiten ons team. We noemen geen namen, want we willen niemand beschadigen. Toen grepen twee spelers van ons team in. Maar nu worden we als heel team scheef aangekeken en dat is niet terecht."

Nieuw bestuur
Of DESO inderdaad het eerste elftal terugtrekt of zelfs stopt, is niet bevestigd. Het (opgestapte) bestuur wil geen commentaar geven en de KNVB geeft aan dat er met de club wordt gesproken over de problemen. "We lezen in andere media dat er dinsdag een bestuursvergadering is geweest, maar dat is niet zo. We weten allemaal van niets. Wij zouden het verschrikkelijk vinden als de club wordt opgeheven. Mannen van dit elftal hebben vele uren in DESO gestoken om de club te verbeteren. Er zijn spelers bij die hier al dertig jaar voetballen. Daarom willen we graag een nieuw bestuur gaan vormen en daarvoor hebben we al vijf kandidaten. Samen met een adviseur zijn we aan het bekijken wat de vervolgstappen zijn." 

Meer teams
Naast het eerste elftal heeft DESO dus het vijfde en een vrouwenteam. De mannen van het vijfde hopen als een nieuw bestuur een feit is, de club te laten groeien. "Het is onze ambitie om meer leden te verwelkomen bij DESO. Volgend jaar willen we weer een eerste elftal terug laten keren op het laagste niveau. Met Osse jongens, want we zijn tenslotte een Osse club." Een woordvoerder van de KNVB geeft aan dat een club uit één team mag bestaan. Wel wordt het gedrag van een team in de gaten gehouden.

Fusie
Een fusie met een andere club sluiten ze ook niet helemaal uit. "DESO mag niet kapot gaan. Als de vereniging er sterker uitkomt door een fusie met een andere Osse club, dan zullen we zeker in gesprek gaan."

Seizoen
Tot slot zijn de mannen van DESO 5 duidelijk: ze voetballen gewoon de rest van het seizoen. "We hebben nu al zin in onze volgende wedstrijd tegen NLC'03 6."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant