Milco Abrahams.
Milco Abrahams.

Milco Abrahams: 'Ik stop risico in mijn sprongen'

Sport 1.094 keer gelezen

OSS | De 16-jarige Osse trampolinespringer Milco Abrahams heeft zich voor de vierde achtereenvolgende keer weten te plaatsen voor het jeugd WK trampolinespringen. Tijdens de vier kwalificatiewedstrijden in oktober wist hij alle keren ruimschoots de limiet te springen en vier keer als eerste te eindigen in de klasse jongens 15-16 jaar. Van 16 tot en met 20 november doet hij mee aan het WK in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

door Leon Voskamp

Milco kijkt tevreden terug op de kwalificatiemomenten. "Het is de vierde keer dat ik me plaats, maar het blijft natuurlijk leuk. Tijdens de kwalificatie had ik twee heel goede oefeningen en was ik al geplaatst. Ook de derde wedstrijd ging goed. In de laatste wedstrijd stond een 'speeloefening' op het programma, maar ook die verliep naar tevredenheid." Zijn eerste WK vond ook plaats in Sofia. "Ik was toen vooraf nerveus, want het was natuurlijk allemaal nieuw voor me. Toch vond ik dat het goed ging. Over mijn tweede WK in Amerika was ik ook tevreden, maar tijdens mijn derde WK in Denemarken viel ik." Dit jaar doet hij net als voorgaande jaren niet alleen individueel mee, maar ook synchroon. In Sofia gaat hij met Zilver Schmitz voor een medaille. "Zilver heeft al eens brons gepakt op het WK en hopelijk lukt het ons ook op om het podium te komen. Individueel is het mijn doel om de finale te halen. Dat zal al een flinke opgave worden, want je hebt natuurlijk wel te maken met de top van de wereld. Het niveau ligt superhoog. Stel dat ik de finale haal, dan ga ik mijn uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik wil zeker geen laatste worden." Afgelopen maandag reisde de Nederlandse selectie af naar de Bulgaarse hoofdstad. Komend weekend komt Milco in actie. Het WK is voor de Ossenaar ook een leermoment. "Ik kijk ook naar hoe sporters uit andere landen trainen en wedstrijden springen. Daar pik ik zeker dingen van op op het gebied van bijvoorbeeld techniek en de sprongen. Het verschil van begeleiding is ook totaal anders. In China en Rusland bijvoorbeeld gaat het er allemaal erg streng aan toe, in Nederland mogen we zelf een oefening of een training samenstellen. Zo voel ik soms of ik heel intensief moet gaan trainen of juist rust moet pakken."

Risico
Hij beschrijft zichzelf niet als een trampolinespringer die uitblinkt in netheid. "Wel ga ik voor een hoge moeilijkheidsgraad. Ik stop risico in mijn sprongen. En altijd zoek ik naar verbeteringen. Ik ben nooit uitgeleerd." Milco steekt veel uren in zijn sport. Drie dagen traint hij bij Flik-Flak in 's-Hertogenbosch, twee dagen bij Turnoss in zijn woonplaats. Ook is er regelmatig een training van de Nederlandse selectie. Hij combineert de vele trainingsuren met school. Dit schooljaar hoopt hij de havo op het Mondriaan College af te ronden. "Het is goed te doen, want af en toe krijg ik op school vrij als ik moet trainen."

Toekomst
De Osse topsporter heeft één droom. "Welke sport je ook beoefent, natuurlijk hoop je ooit aan de Olympische Spelen mee te mogen doen. Wie weet bereik ik dat ooit. De komende jaren wil ik me blijven ontwikkelen en beter worden als springer."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant