De kermis in Berghem.
De kermis in Berghem.

Kermisprogramma Berghem bomvol activiteiten

Algemeen 828 keer gelezen

BERGHEM | Vorig jaar proefden we al een beetje van de kermis 2.0 in Berghem. Want naast de attracties stonden er al behoorlijk wat extra activiteiten op het programma. Dit jaar gaat de organisatie Stichting Berghem Events nog een stapje verder. Van zaterdag 7 juli tot dinsdag 10 juli is er van het middaguur tot na middernacht altijd wel wat te doen.

Een dag ervoor is er zelfs als een feestavond in de tent. Dit jaar zijn er diverse nieuwe activiteiten zoals een wandeltocht en de Open Bergse Kampioenschappen 30 seconds. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten per dag.

Op vrijdag 6 juli is het De Nacht van Berghem. De aftrap van de kermis is in de feesttent. Speciaal voor iedereen die zo houdt van Bergs zangtalent. De tent is geopend van 20.00 tot 01.00 uur.

Op zaterdag 7 juli is het kinderkermis. Wethouder Thijs van Kessel opent de kermis die dag om 14.00 uur, waarna kinderen tussen 15.00 en 17.00 hun actiekaartjes in kunnen zetten. Bovendien is er een clown en een goochelaar op het kermisterrein. 's Avonds speelt coverband Lijn 7 de sterren van de hemel, afgewisseld met DJ Menno. De attracties sluiten iedere dag om 00.00 uur. Op zaterdag vindt ook het Open Bergse Kampioenschappen 30 seconds plaats. Zijn jij en je vrienden en vriendinnen bloedfanatiek met het spel 30 seconds? Het spel waarbij je in duo's onder druk van de klok steeds de vijf personen, instanties of begrippen die op het kaartje staan moet raden. Dan moet je erbij zijn. Op de kermiszaterdag hoopt de organisatie op een volle tent waar het populaire spel onder leiding van 999 games met zoveel mogelijk teams tegelijkertijd wordt gespeeld. De editie jongeren tot en met 16 jaar start om 12.00 uur, waarna die voor de volwassenen om 14.00 uur begint. Geef je op door een mail te sturen naar bestuur@berghemevents.nl.

Rondom het vaste kermisprogramma zijn er op zondag 8 juli talloze activiteiten. Zo wordt de dag gestart met een wandeltocht. Vanaf 14.00 uur is er een ballonnenclown en gaat ook de kermis weer open. De regionale bands Back in 5 minutes, Crazy Cadillac en Get the Groove zijn vanaf 14.00 uur te zien. Om 17.00 uur gaat de barbecue aan. Mee-eten? Dat kan voor 13,50 euro per persoon of 12,50 euro als je met een groep van minimaal 10 personen komt. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen de helft. Meld je vooraf aan door een mail te sturen naar bestuur@berghemevents.nl.

Op maandag 9 juli staat een Hollandse Avond op het programma. Op deze dag kunnen kinderen mee op pad met Theo en Willem. Samen met de entertainers lopen de kinderen in een grote stoet in anderhalf uur over de kermis. Ze gaan in attracties en krijgen tussendoor wat te eten en te drinken. De kosten zijn 7,50 euro per kind en inschrijven kan via bestuur@berghemevents.nl. Die middag gaat ook de braderie van start gaat. In de feesttent begint om 13.30 'Dansen in de tent' speciaal voor leden van de Herfstzon. 's Avonds treedt Henk Dissel op.

Op dinsdag 10 juli klinkt om 14.00 uur het startsein voor de attracties en wordt plaats gemaakt voor Stichting Vrienden van de Wilberthof. 's Avonds gaat nog één keer het dak eraf met de Qmusic Foute Party. Als afsluiting is er om 22.30 uur vuurwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant