Afbeelding

Lezing en wijnproeverij bij Jan Cunen

Kunst en cultuur 45 keer gelezen
OSS - Museum Jan Cunen houdt vanwege de tentoonstelling 'Kruseman. Kunstbroeders uit de romantiek' twee aanvullende activiteiten.

[image=242993]

De eerste is de lezing 'Het schildersgeslacht Kruseman', die donderdag 26 februari om 14.30 uur bij het museum plaatsvindt. In de 19e eeuw was de naam Kruseman een begrip onder kunstliefhebbers. Omstreeks 1845 was de reputatie van de eerste generatie schilderende Krusemannen gevestigd. Cornelis en Jan Adam genoten toen bekendheid als portret- en historieschilders, terwijl Fredrik Marinus als landschapschilder naam maakte. Jan Theodoor en Hendrik Dirk Kruseman van Elten behoorden tot de tweede generatie kunstenaars uit dit geslacht. Zij kozen voor respectievelijk zeegezichten en landschappen. Conservator Marjan van Heteren neemt de bezoekersmee naar de 19e eeuw en vertelt over de loopbaan van de vijf Krussemannen

Wijnproeverij
De tweede activiteit bestaat uit een rondleiding en een wijnproeverij. Tijd: van 14.00 tot 16.30 uur. Bordeaux, Bourgogne, champagne, port, madera: de keuze aan wijn in de 19e eeuw was een stuk beperkter dan tegenwoordig. Voor de schilders van de familie Kruseman hoorde wijn bij een gezellige bijeenkomst. In samenwerking met Vascovins is een middagvullend programma opgesteld. Aanmelden voor de activiteiten kan via of (0412) 62 93 28.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant